Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Να μην αποφυλακιστεί ο Τσοχατζόπουλος πρότεινε η εισαγγελέας




«Όχι» στην αποφυλάκιση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου είπε η εισαγγελέας με την πρότασή της προς τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τις χρυσές μίζες.

Η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε στην αγόρευσή της πως αν ο κατηγορούμενος βγει από τη φυλακή είναι πολύ πιθανό να διαπράξει νέα αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος συνάγεται ότι έχει προβλήματα υγείας αλλά η βλάβη από την παραμονή του στη φυλακή δεν θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη. 

Αναμφισβήτητα ο γιος του μεγαλώνει χωρίς τον πατέρα του αλλά με τη μητέρα και τους παππούδες του. Η βλάβη δεν θα είναι υπέρμετρη, τόνισε η εισαγγελέας . Και με βάση αυτή τη διαδρομή του σκεπτικού προτείνει να απορριφθεί η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Άκη Τσοχατζόπουλου. Κατά την ίδια μάλιστα δεν αρκεί η επιβολή περιοριστικού όρου και δεν θεωρεί ότι είναι επαρκής και η ηλεκτρονική επιτήρηση, το γνωστό βραχιολάκι.

Ο συνήγοροί του (Λεωνίδας Κοτσαλής, Γιάννης Νικολάου και Γιάννης Παγορόπουλος) προέταξαν ως βασικό λόγο τα προβλήματα υγείας του. «Ο Τσοχατζόπουλος είναι σε κίνδυνο ζωής από την παράταση της κράτησης.Οι άνθρωποι στο ιατρείο του Κορυδαλλού κάνουν ό,τι μπορούν,αλλά οι όροι είναι απαράδεκτοι.Κίνδυνος φυγής δεν υπάρχε», είπαν οι δικηγόροι του.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του από την οποία θα κριθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου πρώην υπουργού,ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.



Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου