Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Βενεζουέλα: Διάταγμα για καταναγκαστική εργασία στα χωράφια



Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας εξέδωσε διάταγμα που "ισοδυναμεί ουσιαστικά με καταναγκαστική εργασία" σε μία προσπάθεια να δώσει λύση στην επισιτιστική κρίση, σύμφωνα με νέα Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Σύμφωνα με το CNBC, την προηγούμενη εβδομάδα ένα υπουργείο της χώρας εξέδωσε την Απόφαση υπ αριθμόν 9855, με την οποία ζητά τη δημιουργία ενός "μεταβατικού εργασιακού καθεστώτος" προκειμένου να επανεκκινήσει τον τομέα της γεωργίας και των τροφίμων. Η απόφαση αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει "ό,τι είναι απαραίτητο για να πετύχει στρατηγικά επίπεδα αυτάρκειας" και σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι μπορεί να μετακινηθούν με τη βία από τις δουλειές τους για να εργαστούν σε χωράφια ή αλλού στον γεωργικό τομέα για περίοδο 60 ημερών. 

"Η προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις της Βενεζουέλας σε τρόφιμα, εξαναγκάζοντας ανθρώπους να εργαστούν στα χωράφια είναι σαν να προσπαθεί κανείς να φτιάξει ένα σπασμένο πόδι με τσιρότο" αναφέρει η Erika Guevara Rosas της Διεθνούς Αμνηστίας σε ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο νόμος είσαι ασαφής και δεν αναφέρει συγκεκριμένα ποιοι εργαζόμενοι μπορεί να εξαναγκαστούν να εργαστούν στον γεωργικό τομέα, αν και υποδηλώνει ότι μπορεί να συμπεριληφθούν τόσο οι δημόσιοι όσο και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Κατά την απασχόλησή τους στην παραγωγή τροφίμων, οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντα της κανονικής τους εργασίας. Θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στην θέση τους μόλις ολοκληρώσουν την υπηρεσίας τους.



Πηγή : capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου