Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ελλάδα - Ιράν 78-53




Η Εθνική Ελλάδας νίκησε το Ιράν με 78-53 χάρη στην εντυπωσιακή ενέργεια που έβγαλε στην άμυνά της μετά την πρώτη περίοδο (17κλ.) και στον ενθουσιασμό της επίθεσης (21ασ.). Πρώτος σκόρερ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (16π.).

Η Εθνική Ελλάδας έκανε το πρώτο από τα τέσσερα συνολικά βήματα που χρειάζεται για να ταξιδέψει στο Ρίο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε άνετα του κακού Ιράν (78-53) χάρη στην πολύ καλή άμυνα από την δεύτερη περίοδο κι ύστερα (στην πρώτη δέχτηκε 21 πόντους). Μέσω της καλής άμυνας τα πάντα έγιναν ευκολότερα στην επίθεση με πολλά ξεκούραστα καλάθια.

Η Ελλάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά καλά στην επίθεση (αρκετό pick n roll και 5/5 τρίποντα) και εντυπωσιακά άσχημα στην άμυνα (κακές περιστροφές) με αποτέλεσμα η διαφορά να είναι σε απόσταση «καλή» για το Ιράν. Η είσοδος του Θανάση Αντετοκούνμπο έδωσε πολύ μεγάλη ενέργεια στην άμυνα, ακολούθησαν και οι υπόλοιποι και κάπως έτσι τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο στην επίθεση και με καλάθι του Κώστα Κουφού έγινε το 39-25 (16').

Το Ιράν με 15 λάθη στο πρώτο 20άλεπτο έδωσε συνεχόμενους αιφνιδιασμούς στους διεθνείς μας (Καλάθης, Περπέρογλου) και η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της όταν πήγαν στα αποδυτήρια (48-41).

Η Εθνική Ελλάδας δεν είχε διάθεση να δώσει ελπίδα στους αντιπάλους της κι έτσι μπήκε «φουριόζα» στο τρίτο δεκάλεπτο (53-31, 22'). Οι Ιρανοί σε ελάχιστες εξαιρέσεις έριξαν τη διαφορά κάτω από τους 15 πόντους και όταν συνέβαινε οι διεθνείς μας φρόντιζαν να απαντούν άμεσα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Φώτης Κατσικάρης έκανε διαχείριση του ρόστερ, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες γεγονός το οποίο επηρέασε μόνο την επίθεση και όχι την άμυνα η οποία συνέχιζε στο ίδιο επίπεδο ενέργειας.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια, αλλά για αυτό ευθύνεται και η σοβαρότητα των παικτών του Φώτη Κατσικάρη.

Στα στατιστικά η Ελλάδα είχε 23 ασίστ, 17 κλεψίματα, 38% στα τρίποντα (9/24) ενώ με την άμυνά της ανάγκασε το Ιράν σε 27 λάθη!

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο σκόραρε μόλις 5 πόντους (2/3δ., 0/3τρ., 1/2β.), πήρε μόλις ένα ριμπάουντ, αλλά η ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ και η άμυνα που έπαιξε (3κοψ.) δεν αντικατοπτρίζεται σε καμία στατιστική κατηγορία.

Αρκετά καλός ο Γιάννης Αντεοκούνμπο με 16 πόντους (5/5δ., 2/3τρ.), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και ισάριθμα λάθη.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ιρανός γκαρντ Ασλάνι σε σε 13:43 είχε 0/1 τρίποντο και 2 λάθη.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου. Η Ελλάδα σοβαρεύτηκε στην άμυνά της και το +6 έγινε +20.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Ελλάδα τη σοβαρότητα στην άμυνα ακόμη κι όταν η διαφορά... στρογγυλοκάθισε στους 20+ πόντους.

Το Ιράν τα 9/23 τρίποντα. Θα τα χρειαστεί απέναντι στο Μεξικό

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Το κακό πρώτο δεκάλεπτο και οι 21 πόντοι που δέχτηκαν στην άμυνά τους οι διεθνείς μας.

Για το Ιράν τα 27 λάθη φυσικά.

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 48-31, 66-47, 78-53










Πηγή : gazzetta.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου