Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ντράγκι την Τετάρτη

 (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι θα έχει την Τετάρτη στη Φρανκφούρτη ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη γερμανική πόλη από το Λονδίνο, όπου ήδη βρίσκεται για σειρά επαφών με οικονομικούς παράγοντες και διαχειριστές κεφαλαίων, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων.

Στη συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει την πρότασή του για μία διαφορετική συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους, που θα βασίζεται στα μειωμένα πλεονάσματα στο 2%, με παράλληλη έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στόχο την σταθερή ανάπτυξη στο 4% του ΑΕΠ.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ στη βρετανική πρωτεύουσα, αυτό περιλαμβάνει συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων Funds και επενδυτικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων η PIMCO, η Blackrock, KKR, Blackstone, Paulson & Co, Soros, Capital κ.ά.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί αναγκαία, για να βγει η χώρα από την κρίση, την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 100 δισ. την επόμενη πενταετία και δηλώνει αισιόδοξος ότι μπορεί να αποδειχθεί εφικτός. 

Μιλά δε για «έναν νέο αναπτυξιακό κύκλο που μπορεί να ξεκλειδώσει η επόμενη κυβέρνηση, όχι όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία παρά τις διακηρύξεις της είναι εχθρική στην επιχειρηματικότητα».

Να σημειωθεί πως ο Κυρ.Μητσοτάκης συναντήθηκε τη Δευτέρα με το επιτελείο των Financial Times, ενώ την Τετάρτη θα βρεθεί στα γραφεία της Deutsche Welle.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου