Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Δεν τους άρεσαν τα 300εκ.€ και ξεπουλάνε με μόλις 45 εκ.€ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ




Κάποτε  είχαν πέσει στα κάγκελα και χτυπιόντουσαν ο Τσίπρας και ο Σταθάκης μαζί με τους συντρόφους τους γιατί πουλούσαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι προηγούμενοι για μόλις 300 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα ο κύριος Σταθάκης έλεγε το 2013 :

«Yπάρχουν ερωτηματικά τόσο για την σκοπιμότητα όσο και για τους όρους υπό τους οποίες διεξάγεται. Η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση προωθείται σε προκλητικά χαμηλή τιμή (300 εκατ. ευρώ) με αποτέλεσμα να έχει αμελητέα ωφέλεια ως προς την εξυπηρέτηση του διακηρυγμένου στόχου της κυβέρνησης, την αποπληρωμή τμήματος του δημοσίου χρέους μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Ταυτόχρονα, οι όροι του διαγωνισμού για την εκποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. περιλαμβάνουν και σκανδαλώδεις όρους που ευθέως τραυματίζουν το ελληνικό δημόσιο, καθώς χαρίζονται στους υποψήφιους αγοραστές ακίνητα του δημοσίου αξίας ύψους κοντά στο μισό (120 εκατ. ευρώ) της συνολικής τιμής πώλησης. Δυστυχώς, αποκαλύπτεται ότι στην περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., όπως και στο μεγαλύτερο τμήμα των προωθούμενων ιδιωτικοποιήσεων, η επίκληση του δημοσίου χρέους δεν αποτελεί παρά πρόφαση για την με προνομιακούς όρους εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων».

Τώρα οι μεγαλύτεροι απατεώνες, λαοπλάνοι που είχε ποτέ η Ελλάδα τι έκαναν;

Δεν πουλάνε ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία σε βάρος της οικονομίας και σε βάρος όλων των Ελλήνων που ακόμα τους ανέχονται και τους βλέπουν να καταστρέφουν και να διαλύουν τα πάντα.

Το ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ είναι το τίμημα που προσέφερε η ιταλική εταιρεία σιδηροδρόμων Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προσφορά η οποία έγινε αποδεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ:




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου