Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

«Παραίτησαν» υποδιοικήτρια στην Κρήτη και της κάνουν και... bullying από το Υπουργείο Υγείας




Μαθήματα... πολιτικής συμπεριφοράς «παραδίδει» η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην κυρία Άννα Τριχοπούλου, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την αιφνίδια αποπομπή της

Μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς «παραδίδει» η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην αποπεμφθείσα υποδιοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την αιφνίδια αποπομπή της.

Σε σχετική ανακοίνωση του το υπουργείο επικαλείται αρχικά ότι «οι Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών ορίζονται ή απομακρύνονται αποκλειστικά  με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας , δηλαδή συνιστούν μια αμιγώς πολιτική επιλογή». 

Στη συνέχεια, όμως της καταλογίζει προβληματική συμπεριφορά «που ανέκυψε μετά την επιλογή της κυρίας Ελένης  Μαυρομάτη -αντί της ίδιας- για τη Διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης». Σημειώνεται πως η νέα διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, αναισθησιολόγος μέχρι πρότινος στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», βρίσκεται στο στενό φιλικό περιβάλλον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη.

Η υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ  κοινωνιολόγος, κυρία Άννα Τριχοπούλου απομακρύνθηκε από τη θέση της με απόφαση του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού, έπειτα από τέσσερα χρόνια στη συγκεκριμένη θέση κι έχοντας περάσει με ασφάλεια τον «κάβο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που άλλαξε τον Απρίλιο του 2015 σχεδόν όλους τους διοικητές και υποδιοικητές των ΥΠΕ.

Με ανοικτή επιστολή της, η κυρία Τριχοπούλου επισημαίνει πως συνεργάστηκε σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και συνεννόησης με άτομα διαφορετικών ιδεολογικών και κομματικών πεποιθήσεων και με εκπροσώπους φορέων από όλη την Κρήτη, με μοναδικό γνώμονα την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες. «Αντί της αναγνώρισης αυτής  βρίσκομαι αντιμέτωπη με αντιλήψεις και πρακτικές που δεν εξασφαλίζουν τη συνέχεια στη διοίκηση και δεν προάγουν τη διακηρυγμένη επιδίωξη μιας σύγχρονης, αξιοκρατικής, ανοικτής και αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης» αναφέρει η κυρία Τριχοπούλου, τονίζοντας πως οι ενέργειες αυτές υπονομεύουν τη θέση της και θίγουν την αξιοπρέπειά της.

«Προκαλεί κατάπληξη η προσπάθεια της πρώην υποδιοικήτριας της 7ης ΥΠΕ κας Τριχοπούλου να αποδώσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μομφή για αναξιοκρατικές επιλογές στη Διοίκηση του Συστήματος Υγείας, επειδή ζητήθηκε η παραίτηση της» ήταν η απάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση εξηγεί πως «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έκρινε ότι το κλίμα καλής συνεργασίας στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ είχε διαταραχθεί με μη αναστρέψιμο τρόπο και ότι επιβαλλόταν η αντικατάσταση της κ. Τριχοπούλου».



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου