Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Δεκαοχτάχρονος ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στην Αυστραλία



Συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης

Μπλόκο σε 18χρονο Αυστραλό, που ήθελε να ταξιδέψει στη Συρία και να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, έβαλαν οι Αρχές της Αυστραλίας, καθώς ο νεαρός σχεδίαζε τρομοκρατική επιχείρηση στη χώρα.

Οι Αρχές τον συνέλαβαν σήμερα με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση μετά την ακύρωση του διαβατηρίου του, τον Φεβρουάριο, ενώ ο ίδιος φέρεται ν' αναζητούσε ένα πυροβόλο όπλο.

«Η ασφάλεια των Αυστραλών πολιτών είναι το βασικό μας μέλημα, με έμφαση στην εφαρμογή μέτρων κατά της τρομοκρατίας» δήλωσε εκπρόσωπος των ομοσπονδιακών αρχών ασφαλείας.

Μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας της Αυστραλίας έκαναν εφόδους σε σπίτια σε διάφορες συνοικίες της Μελβούρνης σήμερα στο πλαίσιο των ερευνών σε βάρος πέντε ανδρών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι προετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις Ισλαμικού Κράτους, ξεκινώντας το ταξίδι τους με ένα ταχύπλοο, το οποίο θα τους μετέφερε αρχικά στην Ινδονησία.

Στους άνδρες, 21 ως 31 ετών, απαγγέλθηκε το Σάββατο η κατηγορία ότι προετοιμάζονταν για να ταξιδέψουν σε κράτος του εξωτερικού «με σκοπό να εμπλακούν σε εχθρικές δραστηριότητες» και αν καταδικαστούν αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης. Οι πέντε νεαροί, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα.


Πηγή : newsbeast.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου