Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Αντιδράσεις των εκπροσώπων φορέων για τον διπλασιασμό των φόρων



Καθολική είναι η αντίδραση των εκπροσώπων των φορέων όσον αφορά τις επιπτώσεις των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου από την αύξηση των έμμεσων φόρων. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών Αλ. Καραφυλίδης «Ο διπλασιασμός του φόρου δεν είναι αύξηση. Θα διαλύσει έναν από τους μοναδικούς κλάδους παραγωγικής ανάπτυξης της χώρας».

Όπως είπε από το 2009 έως σήμερα ο ΕΦΚ στην μπύρα έχει αυξηθεί κατά 130% με κόστος την απώλεια 100 εκατομμυρίων ευρώ από τον τζίρο του κλάδου, την ώρα που οι ελληνικές ζυθοποιίες συμβάλουν με 2.500 θέσεις εργασίας. «Δώστε μας τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να υπάρχουμε», ανέφερε. 

Εξίσου ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μ. Κιούσης, ο οποίος τόνισε πως αναμένεται να αυξηθούν κατά 3,7 με 4,00 λεπτά η αμόλυβδη, κατά 6,5 λεπτά το πετρέλαιο θέρμανσης, κατά 0,10 λεπτά το πετρέλαιο κίνησης και κατά 0,14 λεπτά το υγραέριο κίνησης, ενώ όπως υποστήριξε η τελική επιβάρυνση ανά λίτρο συμπεριλαμβανομένων άλλων παραμέτρων θα ανέλθει στα 2,5 ευρώ. Όπως σημείωσε εξάλλου από το 2009 έως σήμερα η αύξηση στα καύσιμα άγγιξε το 40%, με αποτέλεσμα η μείωση στην κατανάλωση να εκτοξευτεί στο 77%. «Αυτό δεν έχει συμβεί πουθενά σε περίοδο ειρήνης», σχολίασε. 

Όσον αφορά τις αυξήσεις στα τσιγάρα ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Καπνικών Προϊόντων Ευ. Κιτσάκης προειδοποίησε ότι «κάθε αύξηση γιγαντώνει το έγκλημα του λαθρεμπορίου», το οποίο, όπως είπε, πέρυσι έφτασε κοντά στο 25%. Αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ Ν. Βασιλάκης, τόνισε ότι παγκοσμίως δεν υπάρχει παρόμοιος φόρος με το τέλος χρηστών ίντερνετ που επιβάλλεται, ενώ ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών ακινήτων, Στρ. Παραδιάς, σημείωσε πως «έχει στηθεί διαχρονικά μία απίστευτη κρεατομηχανή εναντίον των ιδιοκτητών ακινήτων». 

Μάλιστα, ανέφερε ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις οι ιδιοκτήτες οικοπέδων θα πληρώσουν αυξημένο φόρο κατά 23% έως 25% και κατά 25% οι ιδιοκτήτες με κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. «Όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ ή φόρο κληρονομιάς θα παραπέμπονται στην Αρχή Καταπολέμησης του “βρώμικου” χρήματος με κακουργηματικές κατηγορίες και δήμευση όλης της περιουσίας τους», είπε χαρακτηριστικά. Ενώ και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων, Θ. Μάλλιος, είπε, απευθυνόμενος προς τους κυβερνητικούς βουλευτές: «Αν δεν μπορείτε να το βγάλετε πέρα όλο αυτό, κάντε πολιτικό χαρακίρι. 

Ήρθατε αξιοπρεπείς και καταντήσατε όπως καταντήσατε. Θα κλείσω με τον τίτλο του βιβλίου του Μπογιόπουλου για το πώς φτάσαμε εδώ που λέει “Φταίει ο καπιταλισμός ηλίθιε”».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου