Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας απέτρεψε τα σχέδια της κυβέρνησης για την παραλιακή




Οι έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την ανεκδιήγητη τροπολογία που πήγε να υποβαθμίσει το Φαληρικό μέτωπο έπιασαν τόπο.

Από το βράδυ του Σαββάτου όταν πήρε χαμπάρι ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος τι γίνεται από ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν περάσει ούτε με αυτοκίνητο από το Φαληρικό μέτωπο  άρχισε να ενεργεί ξεσηκώνοντας τους δημότες και τους όμορους δήμους ώστε να ακυρώσει την τροπολογία που απερίσκεπτα και πρόχειρα πέρασε. 

Οι ενέργειες του έπιασαν τόπο και σήμερα το πρωί η κυβέρνηση είπε όχι στην παραλιακή ζώνη λοιπόν αλλά σε διαφορετική περιοχή θα παραχωρηθεί χώρος για τη δημιουργία νέων αιθουσών Δικαστηρίων.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που έγινε σήμερα με πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στο μέγαρο Μαξίμου και  συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Αποφασίστηκε ότι για την  δημιουργία νέων αιθουσών δικαστηρίων, θα χρησιμοποιηθούν αντί της παραλιακής κτίρια σε άλλη περιοχή που παραχωρούνται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Η κυρία Δούρου μετά το τέλος της σύσκεψhς έκανε δηλώσεις  στο Αθηναϊκό πρακτορείο λέγοντας :

"Είμαστε έτοιμοι, ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης, να ξεκινήσουμε ένα έργο αναπτυξιακού σχεδιασμού για το Φαληρικό Μέτωπο. Είναι στοιχείο του πολιτισμού. Έτσι το αντιμετωπίζει, όχι μόνο η χώρα μας στην ιστορία της, αλλά όλος ο ευρωπαϊκός πολιτισμός σαν κόσμημα και στοιχείο πολιτισμού."




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου