Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Στον κόσμο του ο Τσίπρας: Είδε το... φως της ανάπτυξης!



Μόνο διανοητικά άρρωστος η παθολογικά ψεύτης θα καθόταν και θα παραμιλούσε κάνοντας το άσπρο μαύρο και προσπαθώντας λέγοντας και πάλι ψέματα να πει ότι όλα είναι καλά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πανηγυρίζει μια αποτυχία του για να παραπλανήσει και να εξαπατήσει όσους πλέον μπορεί και ευτυχώς πλέον λίγους γιατί η πλειοψηφία τον έχει πάρει χαμπάρι.

Διαβάζουμε στο newsbomb.gr

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ» ΣΤΟΥΣ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΞΑΝΑ «ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ»

Στην πεπατημένη της θριαμβολογίας και των ψεύτικων υποσχέσεων κινήθηκε για ακόμη μία φορά σήμερα, Τρίτη (10/05/2016) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ευαγγελιζόμενος, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μια «αλλαγή σελίδας» για την Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ζει στο δικό της παράλληλο σύμπαν, όντας πλήρως αποκομμένη από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ο πρωθυπουργός, σα να μη συμβαίνει το παραμικρό στη χώρα, προσπάθησε να βαφτίσει εκ νέου του κρέας ως ψάρι, επιμένοντας πως η Ελλάδα θα βρεθεί άμεσα σε τροχιά ανάπτυξης.

«Σήμερα είναι μια μέρα σημαντική. Και είναι σημαντική διότι μετά από έξι χρόνια διαρκών περικοπών, κακών ειδήσεων και σκληρής λιτότητας είχαμε επιτέλους καλές ειδήσεις». Με τη φράση αυτή άρχισε την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις του Eurogroup.

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και αφήνει πίσω της 6 χρόνια σκοτάδι. Και βλέπει επιτέλους στο φως της ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι «τώρα δεν είναι ώρα ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για επανάπαυση, αλλά για σκληρή δουλειά».

Τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσουμε σωστά τη παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση, σημείωσε και ζήτησε «όλοι μας, να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες μας, ώστε να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το καθεστώς της επιτροπείας. Και ταυτόχρονα να στρέψουμε την προσοχή μας στην καθημερινότητα των πολιτών, απελευθερωμένοι πλέον από την καθημερινή και εντατική διαπραγμάτευση».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «οι ειδήσεις είναι καλές, όχι μόνο για την πορεία της χώρας αλλά κυρίως για την ελληνική κοινωνία που δικαιούται μετά τον ορυμαγδό της ύφεσης να κοιτάξει ξανά το μέλλον με αισιοδοξία».

«Στο χθεσινό Eurogroup», προσέθεσε, «μετά από έξι χρόνια συνεδριάσεων όπου η Ελλάδα καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου επισφραγίστηκε μια θεμελιώδης αλλαγή της εικόνας. Μια αλλαγή η οποία συντελείται εδώ και καιρό και έχει να κάνει με την διεθνή θέση της χώρας».

«Με την ευρωπαϊκή πορεία της αλλά και με τους συμμάχους που έχουμε πλέον δίπλα μας σε ολόκληρη την Ευρώπη», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «σήμερα η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη και απομονωμένη, αλλά βρίσκει ισχυρή υποστήριξη από μια σειρά πολιτικών δυνάμεων και κυβερνήσεων που έχουν πια κατανοήσει ότι δικαιούται επιτέλους να γυρίσει σελίδα. Να ξεφύγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και του δανεισμού και μπει στο δρόμο της ανάκαμψης».

«Αυτή η αλλαγή στάσης», τόνισε ο πρωθυπουργός, «αυτός ο μεγάλος μετασχηματισμός δεν έπεσε από τον ουρανό, δεν ήταν θείο δώρο, αλλά ήταν αποτέλεσμα των διαπραγματευτικών μας προσπαθειών, των διπλωματικών μας πρωτοβουλιών αλλά και των πολιτικών μας παρεμβάσεων, σε όλα τα επίπεδα, στις συνόδους κορυφής, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στις πολιτικές και τεχνικές διαπραγματεύσεις». 

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού 

- Η κυβέρνησή μας βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πολιτικής σύγκρουσης που υπερβαίνει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Έδωσε μια διαπραγματευτική μάχη με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

- Η προσπάθεια και η δουλειά που έκανε η διαπραγματευτική ομάδα αποδίδει καρπούς. Η χθεσινή επιτυχία του Eurogroup κλείνει με μια συμφωνία χωρίς τον υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων. Εφαρμόσαμε τη συμφωνία, αξιοποιώντας κάθε δυνατή ευελιξία.

- Περάσαμε μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, χωρίς να υπάρξει ούτε μία μείωση στις συντάξεις, προστατέψαμε την πρώτη κατοικία. Τηρήσαμε τη συμφωνία, κρατώντας την κοινωνία όρθια. Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την εκταμίευση μιας μεγάλης δόσης, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

- Εκπονήσαμε έναν οδικό χάρτη, που θα περιλαμβάνει βήματα που οδηγούν σε ελάφρυνση της χώρας από τις δανειακές της υποχρεώσεις.

- Δικαιούμαστε να είμαστε χαρούμενοι σήμερα, αλλά όχι να πετάμε στα σύννεφα. Χρειάζεται σχέδιο και τόλμη, για να μπει οριστικά η οικονομία σε μια τροχιά απογείωσης.

- Κάποιοι προσπαθούν με ψεύδη και καταστροφολογία να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό, επενδύοντας στη μιζέρια. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και η ελπίδα της διαπλοκής πέθανε χτες οριστικά. Χτες έπαιξαν κι έχασαν. Προσπάθησαν να προεξοφλήσουν ότι θα οδηγηθούμε σε πρόσθετη λήψη πρόσθετων μέτρων. Σχεδόν εκλιπαρούσαν να υπάρξουν τα πρόσθετα μέτρα σε βάρος της χώρας. Για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πως στόχος τους δεν είναι να ασκήσουν αντιπολίτευση και αναλώθηκαν σε καταστροφολογία. Δεν βάζουν μυαλό. 

- Ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου των δαπανών θα ενεργοποιηθεί τον Μάιο του 2017 αλλά και τον Μάιο του 2018.

- Η ελληνική οικονομία είναι σαν το συμπιεσμένο ελατήριο και το μόνο που αρκεί είναι κάποιος να το αφήσει. Η απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου σηματοδοτεί αυτό ακριβώς: την αλλαγή της σελίδας για την Ελλάδα.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου