Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Επίθεση με μαχαίρι έξω από το Μόναχο, δεν αποκλείεται ισλαμιστικό κίνητρο



Ένας επιβάτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι τα ξημερώματα σε σταθμό στο Έμπερσμπεργκ, λίγο έξω από το Μόναχο. Η αστυνομία «δεν αποκλείει πολιτικό κίνητρο», λέγοντας ότι εξετάζει μαρτυρίες πως ο δράστης φώναξε «Αλλάχ-ου Άκμπαρ» («ο θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά).

Ο θεωρούμενος δράστης, ένας 27χρονος με γερμανική υπηκοότητα, συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις πέντε τα ξημερώματα της Τρίτης στον σταθμό του Έμπερμπεργκ, στο Γράφινγκ ανατολικά του Μονάχου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, φαίνεται ότι ο δράστης μαχαίρωνε αδιακρίτως και στην πλατεία μπροστά στον σταθμό και στο εσωτερικό του. 

Η βαυαρική εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι οι μαρτυρίες θέλουν τον δράστη «να φώναξε συνθήματα που δείχνουν στην κατεύθυνση ότι το κίνητρο ήταν πολιτικό». 

«Οι αναφορές του ενδεχομένως να είχαν ισλαμιστικό υπόβαθρο» ανέφερε εκπρόσωπος της εισαγγελίας, λέγοντας πως ακόμη εξέταζεται τι ακριβώς φώναξε ο δράστης την ώρα της επίθεσης.

Το θύμα που τελικά εξέπνευση ήταν ένας 50χρονος. Άλλο ένα θύμα τραυματίστηκε σοβαρά ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν άλλα δύο θύματα -πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 58, 43 και 55 ετών. 

Ο ίδιος ο συλληφθείς είναι 27χρονος με γερμανική υπηκοότητα, ο οποίος όμως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις δεν είναι από το Μόναχο ή την ευρύτερη περιοχή. Περισσότερα στοιχεία για τον συλληφθέντα δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα. 



Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου