Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Με 153 «ναι» πέρασαν το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο



Ακούσαμε εχθές τον Αλέξη Τσίπρα πριν από την ψηφοφορία να επιδίδεται σε φαντασιώσεις και ψέματα και βλέποντας τις εκφράσεις του προσώπου του δυστυχώς έδειχνε ότι τα πιστεύει.

Το χειρότερο είναι ότι ο Τσίπρας νομίζει ότι όταν ζητάει η αντιπολίτευση εκλογές τις ζητάει για να εξυπηρετήσει φίλους της και όχι γιατί ο ίδιος και η κυβέρνηση του είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνοι για την χώρα.

Με τους 153 ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.


Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη κατόπιν αιτημάτων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 153 βουλευτές, κατά οι 143, ενώ υπήρξαν τέσσερις απουσίες (Ντόρα Μπακογιάννη από τη ΝΔ, Φώφη Γεννηματά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κώστας Βλάσης από τη ΝΔ, Νίκος Μίχος από τη ΧΑ).

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός, οι Φ.Γεννηματά, Κ.Βλάσης και Ν.Μίχος γνωστοποίησαν με επιστολή την ψήφο τους. Αποχώρησε από τη Βουλή λόγω αδιαθεσίας και δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στην κατ' άρθρον ψηφοφορία καταψήφισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «παρών» στο άρθρο 38 που προβλέπει την παράταση του αγγελιόσημου για τρεις μήνες, μέχρι την 1η Αυγούστου προκειμένου να βρεθούν αντισταθμιστικά μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσιογράφοι «γαλάζιοι» βουλευτές θέλησαν να ψηφίσουν «ναι» στο συγκεκριμένο άρθρο, ωστόσο, δέχθηκαν την κομματική γραμμή.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου