Πηγή : protothema.gr
Δευτέρα 9 Μαΐου 2016
Κυριάκος: Ψεύτης κατά συρροή ο Τσίπρας - Να φύγει το συντομότερο
Επέμεινε στην ανάγκη διεξαγωγής εκλογών «για να μπει τέλος στο διασυρμό της χώρας» - Κριτική και στους εταίρους που δέχονται ως δήθεν μεταρρύθμιση «ένα πακέτο μέτρων φοροεπιδρομής»
Το αίτημα για εκλογές ώστε «να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη κυβέρνηση με δικό της σχέδιο», επανέλαβε με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο.
«Υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει άλλη πολιτική πρόταση, υπάρχει πραγματική ελπίδα», ήταν το θετικό μήνυμα που θέλησε να στείλει προς τους πολίτες ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με τη σφοδρή κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρωθυπουργό, καταλογίζοντας του «αναξιοπιστία» και χαρακτηρίζοντας «κατά συρροήν ψεύτη».
«Κανείς δεν σας πιστεύει πλέον. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό», είπε και παραπέμποντας στη ρήση του Μαρκ Τουέιν σύμφωνα με την οποία «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και οι στατιστικές», συμπλήρωσε: «Ο μεγάλος αμερικανός συγγραφέας δεν είχε την τιμή να σας γνωρίσει. Αλλιώς θα έλεγε: “Υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας”».
Αναφερόμενος στο κυβερνητικό νομοσχέδιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σο γεγονός ότι «αυξάνει φόρους και εισφορές, οδηγώντας με βεβαιότητα σε αύξηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής». Και, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, τόνισε «τα μέτρα που εισηγείστε είναι η ταφόπλακα κάθε αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας».
Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα «είναι ο λογαριασμός της ανικανότητας και ιδεοληψίας» της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς «στο τέλος Δεκεμβρίου 2014, μετά από μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν υπήρχε καμία ανάγκη μείωσης των κύριων συντάξεων, ούτε ποτέ είχε τεθεί τέτοιο ζήτημα από την τρόικα».
Εννέα αρνητικές επιπτώσεις
Όπως είπε, «είχαμε καταφέρει η πρώτη αξιόπιστη αναλογιστική μελέτη, που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Ecofin, να επιβεβαιώσει ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα εκπλήρωνε τους όρους βιωσιμότητας μέχρι το έτος 2060».
Ο πρόεδρος της ΝΔ παρέθεσε –«ενδεικτικά», όπως είπε- εννέα από τις αρνητικές επιπτώσεις του νομοσχεδίου, ως εξής:
1ον: Μειώνει δραστικά τις συντάξεις όσων θα βγουν στη σύνταξη από εδώ και στο εξής.
2ον: Εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες.
3ον: Εμπαίζει τους αγρότες. Μόλις τον Φεβρουάριο ο κ. Τσίπρας τους υποσχέθηκε τα πάντα.
Τώρα, καταργεί τον Ο.Γ.Α. και μεταθέτει για το 2031 την καταβολή της εθνικής σύνταξης. Ταυτόχρονα φορολογεί όλες τις βασικές ενισχύσεις καθώς και τις συνδεδεμένες και πράσινες ενισχύσεις.
4ον: Μειώνει τις πραγματικές αποδοχές όλων των εργαζομένων μισθωτών.
5ον: Κόβει το αφορολόγητο. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων μειώνει το υφιστάμενο αφορολόγητο κατά 909 ευρώ.
6ον: Κοροϊδεύει τους χαμηλόμισθους, εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους.
7ον: Φορτώνει στους πολίτες την εισφορά αλληλεγγύης ως μόνιμο φόρο.
8ον: Αυξάνει 12% το φόρο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Καθιερώνεται ενιαίος συντελεστής 29%, κάτι που σημαίνει ότι καταργείται ο συντελεστής 26% για κέρδη έως 50.000 ευρώ.
9ον: Αυξάνει τον φόρο στα μερίσματα.
Αντιπαραβάλλοντας τις δικές του θέσεις, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Η Ελλάδα χρειάζεται μείωση της φορολογίας, μείωση δαπανών, δίκαιη κατανομή των βαρών και σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον. Έτσι θα βγει από την κρίση, έτσι θα προσελκύσει επενδύσεις, έτσι θα μειωθεί η ανεργία, έτσι θα οδηγηθεί σε ανάπτυξη».
Το σχέδιο και οι ευθύνες των δανειστών
«Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, έχουμε το σχέδιο να κάνουμε την Ελλάδα να δουλέψει ξανά. Να ανακτήσει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι στο επίκεντρο του σχεδίου της ΝΔ είναι η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων που «χρειάζεται σταθερό φορολογικό σύστημα, περιορισμό της γραφειοκρατίας, προβλέψιμους κανόνες ανταγωνισμού, απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης ειδικά ως προς τις χρήσεις γης».
Αλλά χρειάζεται και κάτι ακόμα, συμπλήρωσε: «Μια κυβέρνηση που να πιστεύει στη δύναμη της ελεύθερης οικονομίας να παράγει πλούτο. Που να καταλαβαίνει τη σημασία της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Που να λειτουργεί συντονισμένα ακολουθώντας ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Που να μην έχει ο κάθε υπουργός τη δική του ατζέντα».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις ευθύνες που έχουν οι δανειστές μας, επισημαίνοντας ότι «παρακολουθούν τις μεταρρυθμίσεις να σέρνονται και αποδέχονται τελικά ένα πακέτο μέτρων φοροεπιδρομής, το οποίο και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα».
«Ρήτρα αναξιοπιστίας»
Χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις για τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε μεταξύ άλλων: «Έχει τόσο πολύ υπερβεί κάθε όριο ψέματος και αναξιοπιστίας ο κ. Τσίπρας που μπορεί πλέον να φέρει στη Βουλή οτιδήποτε. Δεν έχει κανένα δισταγμό, κανένα φραγμό. Αρκεί να κρατηθεί στην εξουσία».
«Αν κάτι πληρώνουμε πολύ ακριβά σήμερα είναι η δική σας προσωπική αναξιοπιστία», είπε απευθυνόμενος κατά πρόσωπο στον πρωθυπουργό. «Ρήτρα αναξιοπιστίας είναι το επιπλέον πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ που μας ζητείται πιεστικά. Ρήτρα προσωπικής σας αναξιοπιστίας. Ρήτρα αναξιοπιστίας της κυβέρνησής σας. Γι' αυτό πρέπει να φύγετε το συντομότερο. Για να γλυτώσει η Ελλάδα από αχρείαστα μέτρα που για λογαριασμό σας φορτωνόμαστε όλοι».
Κλιμακώνοντας την επιθετική διάθεσή του, υπογράμμισε ακόμη: «Σύντομα δεν θα είστε όχι μόνο ο νεώτερος πρώην πρωθυπουργός που είχε η Ελλάδα, αλλά και ο πλέον απαξιωμένος. Αυτός που θα έχει ταυτιστεί όσο κανένας με τον κυνισμό, τα ψέματα, τον αυταρχισμό, την πολιτική εξαπάτηση».
Επικαλέστηκε μάλιστα αποσπάσματα από την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προς το Eurogroup στην οποία διατυπώνονται εντελώς διαφορετικοί ισχυρισμοί από όσα δήλωσε ενώπιον της Βουλής ο κ. Τσίπρας τόσο για τις περικοπές στις συντάξεις μέσα από τη μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης όσο και για την υποτιθέμενη προστασία των λεγόμενων «κόκκινων» δανείων. «Η μεταρρύθμιση στις συντάξεις που συζητείται αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει με ριζοσπαστικό τρόπο τη βιωσιμότητα του συστήματος, προσφέροντας τους ίδιους κανόνες για όλους τους συνταξιούχους και μειώνοντας τα ποσοστά αναπλήρωσης», αναφέρεται στην επιστολή Τσακαλώτου.
«Τι συμβαίνει, λοιπόν, κ. πρωθυπουργέ, από τα δυο; Θα μας το ξεκαθαρίσετε, παρακαλώ; Και μιας και αναφερθήκατε και στα "κόκκινα δάνεια" και στην προστασία την οποία παρέχετε στην πρώτη κατοικία, να θυμίσω και πάλι τι ακριβώς γράφει ο κ. Τσακαλώτος στην επιστολή στην οποία στέλνει στους ομολόγους του, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης: «Οι τελευταίες περιλαμβάνουν το άνοιγμα του συνόλου της αγοράς» - προσέξτε, του συνόλου της αγοράς – «των μη εξυπηρετούμενων δανείων NPLs, εκτός από κάποια προσωρινή προστασία δανείων που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία».
Το κόστος των εκλογών και ο όλεθρος της παραμονής
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν άφησε εκτός και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο οποίος ανέλαβε να του απαντήσει αρχικά και στην τοποθέτησή του υποστήριξε ότι αναζήτησε στο google την έννοια της λέξης «αλήθεια» που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης. «Κύριε Αντιπρόεδρε, προφανώς σας είναι τόσο άγνωστη η έννοια της αλήθειας που αναγκαστήκατε να την αναζητήσετε στο google, για να δείτε τον πραγματικό ορισμό της. Διότι την αλήθεια δεν την υπηρετείτε μέσα από την πολιτική σας εδώ και χρόνια», είπε και με χιουμοριστική διάθεση συμπλήρωσε: «Ξέρετε έκανα google τον ΣΥΡΙΖΑ και μου προέκυψε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Παράξενα πράγματα συμβαίνουν».
Το πυρά του, ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης τα εστίασε στον πρωθυπουργό. «Ο κ. Τσίπρας επενδύει στο διχασμό. Ενεργοποιεί τα πιο βασικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας. Τροφοδοτεί την οργή, γιατί δεν αντέχει τη δύναμη των επιχειρημάτων. Επαναφέρει με αλλά λόγια το δίλημμα: ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Ας τελειώνουμε, λοιπόν, με την πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά», ανέφερε.
«Θα ήμουν», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, «ασυγχώρητος αν απέναντι σε μια τόσο επικίνδυνη κυβέρνηση, δεν έκανα τα πάντα για να οδηγηθούμε στη μόνη λύση, στη μόνη διέξοδο: στις εκλογές, όπου ο λαός γνωρίζοντας την αλήθεια θα αποφασίσει για το μέλλον. Εκλογές για να μπει ένα τέλος στο διασυρμό της χώρας, ένα τέλος στην αδιάκοπη φτωχοποίηση χωρίς καμία προοπτική. Εκλογές για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη κυβέρνηση με δικό της σχέδιο. Να συζητά με τους δανειστές με όρους αμοιβαίου σεβασμού και αξιοπιστίας, να πορευτεί μαζί με την κοινωνία το δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας, αλλά με τη σιγουριά της επιτυχίας που θα αφορά όλους τους Έλληνες. Εκλογές για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης.
Όχι για μια Ελλάδα failed state, εκτεθειμένη στις γεωπολιτικές θύελλες. Έχουν κόστος οι εκλογές; Έχουν. Αλλά είναι πολύ μικρότερο από τον όλεθρο της παραμονής σας».
Πηγή : protothema.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου