Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου


<< Ο Τωρινός Κυρίαρχος επικαλείται τη λογική , ο μελλοντικός ..υμνεί την ελευθερία .
Π.ΚΟΝΔΥΛΗΣ.

Αγαπημένοι μου οι απόκριες τελειώσανε αλλά οι μασκαράδες έμειναν ! 

Τι κι αν κάψαμε τον καρνάβαλο , τι κι αν έπεσαν οι μάσκες εμείς ζούμε σε ρυθμούς σάμπας ! Οι κυβερνώντες ανάλογα με το τι θέλουν να κάνουν ..φοράνε και την ανάλογη στολή και μάσκα !

Τα γεγονότα τρέχουν και η...αποκριάτικη  στολή του Πρωθυπουργού ως Δόκτωρα ...έφαγε γερό τρολάρισμα στο Twiter από τους χρήστες << ΔΟΚΤΩΡΑ ΤΣΙΠΡΑ >>   τον αποκάλεσαν ....Μία  <<  αριστερή κυβέρνηση >> που πολεμούσε με λύσα τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια , να έρθει η στιγμή που ο Α. Τσίπρας να γίνει επίτημος Διδάκτωρ απο τον ...Νταβούτογλου ; Να τρώνε κουλούρια , να ακούνε ελληνικά τραγούδια , και το ίδιο βράδυ οι μετανάστες να γεμίζουν τα  νησιά  και να κάνουν παραβιάσεις στον εναέριο χώρο της Ελλάδας !

Ζούμε ..μεγάλες στιγμές...σάμπας...Όπως τα ανοιχτά μικρόφωνα του Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν , και ακούσαμε ότι ..ουσιαστικά μας δουλεύουν για το χρέος ...Ή μήπως το ήξεραν ότι τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά ;
Ποιός... κοροιδεύει.. Ποιόν ;

Μέσα σε όλο αυτό το πανηγύρι η Τρόικα ήρθε ...οι συντάξεις και οι μισθοί ..φεύγουν !

Όπως έλεγε μια παλιά διαφήμιση : Η μερα φεύγει το ουίσκι έρχεται . Εμείς ούτε κρασάκι δεν θα έχουμε να πιούμε ..

Αναρωτιέμαι ζούμε στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία ; Το Σύνταγμα που προστατεύει τους πολίτες ; Οι κυβερνώντες καταπατούν τους νόμους και κάνουν ότι τους αρέσει ! Εσείς βλέπετε να προστατεύεται  ο πολίτης ; Νοιώθω οτι ζώ σε Δικτατορικό καθεστώς ..Μήπως πήρε ο Α.Τσίπρας μαθήματα απο τον Ερντογάν ; Μάθαμε κάτι για τις γκρίζες ζώνες που θέλει η Τουρκία ..το μισό Αιγαίο ; Κάτι για αλλαγή στα  βιβλία της Ιστορίας μαζί με την Τουρκία ; Κάτι για Τούρκικη χωροφυλακή στα νησιά ; Ά ! Πρέπει να με πειράξανε τα σαρακοστιανά ! Ο στομαχόπονος επιμένει με αυτά που βλέπω ..και ακούω..μαζί με το μεταναστευτικό ! Δεν το γλυτώνω το νοσοκομείο ! Αλήθεια ποιό  δημόσιο νοσοκομείο ΟΕΟ ;

Αν δεν έχεις ιδιωτική ασφάλεια ..τι να σου κάνουν πέντε γιατροί , δυό νοσοκόμες που τρέχουν σαν παλαβοί να προλάβουνε εκατοντάδες ασθενείς ; Καλά όσο για κρεβάτι ..μη το ψάχνεις ...Μπορείς να βρείς όποια εθνικότητα θέλεις ..εκτός από Έλληνα ! Όπως καταλαβαίνετε ..αν δεν έχεις αρκετές ευρουλίτσες ..πέθανες !
Όσο για τους μετανάστες , πρόσφυγες γίνεται της << πεδιάδας >> .
Στην Ειδομένη χιλιάδες μετανάστες , στα νησιά  και σε όλη την Ελλάδα !

Όσο για τους Ευρωπαίους 28 κράτη έκλεισαν τα σύνορα ! Ωραία ..να κρατήσουμε κι εμείς ...αλλά πόσους να αντέξει αυτή η χώρα ; Έτσι λοιπόν ήταν το σχέδιο ; Να διαλύσουν την Ελλάδα ; Η Ευρώπη των λαών γέμισε ένοπλες δημοκρατίες !

Ας προσέξουν λοιπόν καλύτερα οι πολιτικοί της Ελλάδας , γιατί αυτό που γίνεται είναι η εξόντωση του Ελληνικού λαού ! Δεν μπορώ... πάλι θυμωσα  ...θα πάρω  Βαλεριάνα !

Κλείνοντας θα πω : << Πως να πιστέψουν οι άπιστοι τι θάματα μπορεί να γεννήσει η πίστη ; Ξέχασαν πως η ψυχή του ανθρώπου γίνεται παντοδύναμη , όταν συνεπαρθεί από μια μεγάλη ιδέα . Τρομάζεις όταν , ύστερα από πικρές δοκιμασίες , καταλαβαίνεις πως μέσα μας υπάρχει μια δύναμη που μπορεί να ξεπεράσει την δύναμη του ανθρώπου  ...

Ξέρεις πως εσύ, όχι η μοίρα όχι η τύχη , μήτε οι άνθρωποι γύρω σου , εσύ μονάχα έχεις , ότι κι αν γίνει ακέραιη την ευθύνη . Και ντρέπεσαι τότε να γελάς , ντρέπεσαι να περιγελάς αν μια φλεγόμενη ψυχή ζητάει το αδύνατο. Καλά πιά καταλαβαίνεις πως αυτή είναι η αξία του ανθρώπου : Να ζητάει και να ξέρει πως ζητάει το αδύνατο και να είναι σίγουρος πως θα το φτάσει , γιατί ξέρει πως αν δεν λιποψυχήσει , αν δεν ακούει τι του κανοναρχάει η λογική . Μα κρατάει με τα δόντια την ψυχή του κι εξακολουθεί με πίστη , με πείσμα να κυνηγάει το αδύνατο , τότε γίνεται το θάμα ,που ποτέ ο αφτέρουγος κοινός νους δεν μπορούσε να το μαντέψει το αδύνατο γίνεται ΔΥΝΑΤΟ  !

( Απόσπασμα από το βιβλίο του Ν. Καζατζάκη Καπετάν Μιχάλης )

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου Καλή Σαρακοστή να έχουμε ! 
Όσο για τις σταρούμπες μας ..πάμε να δούμε πώς πέρασαν ..
Η ωραία Ελένη μαζί με τον άντρα της ζωής της Ματέο βρέθηκε το τριήμερο γης Καθαράς Δευτέρας στη Ν. Υόρκη ! Αυτά είναι...Ποιά κριση ....και πράσινα άλογα !

Έκανε τα ψώνια της , έβγαλε τις φωτογραφίες της ...Γιατί ενα παράπονο το είχε που δεν είχε πάει στην Ν.Υόρκη !  Στο προσωπικό της λογαριασμό στο instagram έγραψε :
Πάντα υπάρχει μια πρώτη φορά ! Έτσι Ελένη ...πάντα υπάρχει ! Γειά σου βρε Ελενίτσα !

Πρώτη φορά δεν την λές την σχέση της Ε. Αραβανή με εφοπλιστή ! Έτσι φύσηξε νέος έρωτας στην πόλη  ! Άλλα μας έλεγε..η Ευαγγελία...ότι θα έκανε σχέση με κάποιον των 800 ευρώ ...Δράμα που περνάει το κορίτσι..Να μη βρίσκει κάποιον των 800 ευρώ...!

Όσο για το Δράμα στα Καλημερούδια στο Mega... Έχουνε ένα άγχος..μήπως κλείσει το κανάλι ....Αλλά τέτοια πατάτα που έκαναν την Καθαρά Δευτέρα...!

Η εκπομπή ήταν μαγνητοσκοπημένη  και δεν το είπαν ... Ασύλληπτη γκάφα !

Έτσι έβγαλαν τον Νέζο σε ζωντανή...σύνδεση απο την Ραφήνα να πετάει χαρταετό , με καλοκαιρινό μπλουζάκι και με ένα ήλιο για ηλιοθεραπεία ...

Βρε Ντορέτα μου στη Ραφήνα έβρεχε , φύσαγε και το κύμα έσκαγε στην προβλήτα ...

Έψαχνε ο κόσμος να βρεί ...που ήταν η σύνδεση ...
Απο Καλημερούδια ...Καλησπερούδια θα πούμε σε..λίγο !
Το tip της Εβδομάδας ! 

Ότι φάγαμε ..φάγαμε !

Γυμναστική γιατι το Πάσχα έρχεται ...και πρέπει να χάσουμε τα κιλά που πήραμε !

Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την 
Άλλη Εβδομάδα με την Χαριτίνη !


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου