Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Νέα ρύθμιση της ΔΕΗ για τις οφειλές



Στα 2,5 δις τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την ΔΕΗ, τα μισά προέρχονται από νοικοκυριά.

Νέες διευκολύνσεις για τους οφειλέτες προωθεί η ΔΕΗ και κάνει την αρχή για τους αγρότες.

Βάση αυτών των ρυθμίσεων θα μπορούν να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την επιχείρηση σε 36 δόσεις, χωρίς να καταβάλλουν προκαταβολή.

Από τους 206.317 δικαιούχους αγροτικού τιμολογίου οι 23.207 (11,2%) έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 1.000 ευρώ, συνολικού ύψους 100,8 εκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχεί στο 86,7% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών (116,2 εκ. ευρώ) των δικαιούχων αγροτικού τιμολογίου. 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Μιχάλης Παναγιωτάκης : 

 «η ΔΕΗ, για μια ακόμη φορά στηρίζει την αγροτική δραστηριότητα, και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο τόσο για την ίδια όσο και για τη χώρα μας.  Αναμένουμε από τους αγρότες να ανταποκριθούν σ’ αυτή τη γενναία ρύθμιση και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, προϋπόθεση για να εξακολουθήσει η Επιχείρηση να παίζει τον κοινωνικό της ρόλο, στηρίζοντας όλους τους καταναλωτές και την ελληνική οικονομία. Η μη τήρηση των υποχρεώσεων των λίγων μετατρέπεται σε επιβάρυνση των πολλών».

Η ΔΕΗ παράλληλα εξετάζει διευκολύνσεις και για άλλες κατηγορίες οφειλετών, ώστε να μπορέσει να εισπράξει το δυνατόν περισσότερα απο τα 2,5 δις των συνολικών οφειλών προς την εταιρεία, εκ των οποίων οι μισές προέρχονται απο νοικοκυριά που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης.

Μία από τις διευκολύνσεις θα είναι και η αύξηση του αριθμού των δόσεων ή η μείωση του ύψους της προκαταβολής.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου