Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Την απομάκρυνση Μουζάλα ζητούν οι 18 Μακεδόνες βουλευτές της ΝΔ αντί να ζητάνε την απομάκρυνση όλης της κυβέρνησης
Καλό θα ήταν οι ανακοινώσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης. εκτός από εθνικά ζητήματα όπως η ονομασία των Σκοπίων να επεκτείνεται και για τον τρόπο διακυβέρνησης γενικότερα καλώντας όλους και όλα τα κόμματα να ρίξουν αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση.

«Εθνικό ατόπημα που καμία ετεροχρονισμένη συγγνώμη δεν μπορεί να διαγράψει» χαρακτηρίζουν τη δήλωση του Γιάννη Μουζάλα, που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» οι 18 Μακεδόνες βουλευτές της ΝΔ, σε κοινή δήλωσή τους.

«Τέτοιου τύπου δηλώσεις πέρα από ανιστόρητες είναι και εθνικά επιζήμιες, διότι ενισχύουν τη θέση και την επιχειρηματολογία του γειτονικού κρατιδίου, το οποίο εδώ και δεκαετίες επιχειρεί να σφετεριστεί την εθνική και πολιτιστική μας κληρονομιά και αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας» προσθέτουν και καλούν «τον Πρωθυπουργό και επικεφαλής αυτής της παντελώς ακατάλληλης και επικίνδυνης Κυβέρνησης να δείξει ψήγματα εθνικής αξιοπρέπειας και να απομακρύνει εδώ και τώρα τον Γιάννη Μουζάλα, διότι σε διαφορετική περίπτωση (καλυπτόμενος πίσω από την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση) συντάσσεται με τη δήλωσή του και αποδέχεται τα Σκόπια ως “Μακεδονία”».

Ολόκληρη η δήλωση των 18 βουλευτών της ΝΔ:

«Καμία ετεροχρονισμένη συγγνώμη δεν μπορεί να διαγράψει το εθνικό ατόπημα που διέπραξε χθες το βράδυ ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας.

Τέτοιου τύπου δηλώσεις πέρα από ανιστόρητες είναι και εθνικά επιζήμιες, διότι ενισχύουν τη θέση και την επιχειρηματολογία του γειτονικού κρατιδίου, το οποίο εδώ και δεκαετίες επιχειρεί να σφετεριστεί την εθνική και πολιτιστική μας κληρονομιά και αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας.

Καλούμε, λοιπόν, τον Πρωθυπουργό και επικεφαλής αυτής της παντελώς ακατάλληλης και επικίνδυνης Κυβέρνησης να δείξει ψήγματα εθνικής αξιοπρέπειας και να απομακρύνει εδώ και τώρα τον Γιάννη Μουζάλα, διότι σε διαφορετική περίπτωση (καλυπτόμενος πίσω από την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση) συντάσσεται με τη δήλωσή του και αποδέχεται τα Σκόπια ως “Μακεδονία”.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο και ο Πρόεδρός μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, “η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη”. Άλλωστε, ουδείς αναντικατάστατος κ. Τσίπρα.

Τέλος, όσον αφορά στη συγγνώμη που ζήτησε σήμερα το πρωί ο κ. Μουζάλας, έχουμε να παρατηρήσουμε πως από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το “συγγνώμη”, χάθηκε το ατομικό και κινδυνεύει να χαθεί και το εθνικό… φιλότιμο».

Οι Βουλευτές της Ν.Δ.

1) Καράογλου Θεόδωρος- Β΄ Θεσσαλονίκης
2) Αναστασιάδης Σάββας-Β΄ Θεσσαλονίκης
3) Αντωνιάδης Ιωάννης-Φλώρινας
4) Αντωνίου Μαρία-Καστοριάς
5) Αραμπατζή Φωτεινή-Σερρών
6) Βαγιωνάς Γεώργιος-Χαλκιδικής
7) Βεσυρόπουλος Απόστολος-Ημαθίας
8) Γεωργαντάς Γεώργιος-Κιλκίς
9) Γκιουλέκας Κωνσταντίνος-Α΄ Θεσσαλονίκης
10)Δημοσχάκης Αναστάσιος-Έβρου
11) Καλαφάτης Σταύρος-Α΄Θεσσαλονίκης
12) Καραμανλής Αχ. Κωνσταντίνος-Σερρών
13) Καρασμάνης Γεώργιος-Πέλλας
14) Κασαπίδης Γεώργιος- Κοζάνης
15) Κουκοδήμος Κωνσταντίνος-Πιερίας
16) Κυριαζίδης Δημήτριος-Δράμας
17) Παναγιωτόπουλος Νικόλαος- Καβάλας
18) Ράπτη Ελένη-Α΄ ΘεσσαλονίκηςΑντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου