Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής εκδιώχθηκε από το Κοινοβούλιο



Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας... Πρόκειται για τον Έλληνα ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριο Συναδινό, ο οποίος απομακρύνθηκε με απόφαση του προέδρου του Μάρτιν Σουλτς μετά από χυδαία σχολια για το προσφυγικό.

Κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στην Ολομέλεια, ο Ε. Συναδινός ανέφερε: «Όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες οι Τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».

Το σχόλιο αυτό έκανε έξω φρενών τον Μάρτιν Σούλτς, ο οποίος αποφάσισε να διώξει τον ευρωβουλευτή από την Ολομέλεια.

Εξηγώντας την απόφασή του ο κ. Σούλτς είπε ότι σύμφωνα με το άρθρο 165 της ΕΕ, «πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπερκεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Αλλά αυτό με μένα δεν θα περάσει» πρόσθεσε.

«Γι αυτό με βάση το άρθρο 165 του κανονισμού σε σε συνδυασμό με το άρθρο 11, αποκλείεται αμελητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα ο κ. Συναδινός» εξήγησε ο πρόεδρος.

Οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν αμέσως να φωνάζουν και να αποκαλούν φασίστα τον κ. Σουλτς.

Ο ατάραχος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου απάντησε ότι «όταν λαμβάνονται αμελητί μέτρα δεν γίνεται συζήτηση» και κάλεσε εκ νέου τον ευρωβουλευτή να αποχωρήσει.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου