Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Αντετοκούνμπο το «τέλειο κορμί στο ΝΒΑ»!




ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ESPN

Σε μία ξεχωριστή ανάλυση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο προχώρησε το «ESPN», χαρακτηρίζοντάς τον ως το κορυφαίο κορμί στο ΝΒΑ και επικεντρώνοντας σε ξεχωριστές κατηγορίες για να το υποστηρίξει.

Η ενότητα True Hoops ανέλυσε τη σωματοδομή του Έλληνας φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς μιλώντας για την πρόοδο που έχει κάνει στα χρόνια που βρίσκεται στις ΗΠΑ και στα στοιχεία που έχει το σώμα του.

Το άρθρο επικεντρώνεται στο άνοιγμα των χεριών του καθώς είναι κατά 10,1 εκατοστά μεγαλύτερο από το ύψος του. Στο ύψος του, μιας και ο 21χρονος έχει ψηλώσει κατά 6 πόντους από τότε που πέρασε τον Ατλαντικό και παράλληλα «δεν έχασε κάτι από την αρχική σταθερότητα και ευελιξία του» όπως αναφέρεται.

Γίνεται αναφορά ακόμα, στη μυική του μάζ μιας και τους 18 τελευταίους μήνες έχει πάει από τα 89 κιλά στα 100,7 κιλά διατηρώντας όμως την ιδανική μυική κατάσταση, έχοντας αυξήσει τη δύναμή του κάτι που του δίνει τόσο ευελιξία όσο και εκρηκτικότητα.


Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στο μήκος των χεριών του που από άκρη του αντίχειρα έως την άκρη του μικρού δαχτύλου φτάνει στα 30,5εκ. τη στιγμή που πχ του Λεμπρόν Τζέιμς είναι 23,5εκ. και ενός μέσου άνδρα στα 18,8εκ.!

Ανάλυση υπάρχει ακόμα για τον κορμό του, τους αχίλλειους τένοντές του αλλά και την πλευρική του κίνηση. Μάλιστα το κομμάτι αρχίζει με την παραδοχή πως: «στην έναρξη της σεζόν 2012-2013, ο 18χρονος Γιάννης μπήκε στο ραντάρ των σκάουτερ του ΝΒΑ, κάτω από ένα πέπλο μυστηρίου. Δεν παρακολούθησε το Draft Combine ή τις ατομικές προπονήσεις των ομάδων πριν γίνει επιλογή στο Νο15 του ντραφτ το 2013, οπότε δεν είχε μετρηθεί εκτενώς. Είχε παίξει στις μικρές κατηγορίες της Ελλάδας και στη δεύτερη των ανδρών, οπότε κανείς δεν γνώριζε πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο ΝΒΑ. Το κορμί του όμως ήταν ένα από τα καλύτερα που είχαν δει ποτέ οι σκάουτερ.»






Πηγή : sentragoal.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου