Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Αποχωρούν έως την Τρίτη οι δανειστές, ανοιχτά τα μέτωπα



Κάποια στιγμή, από Κυριακή έως Τρίτη, θα αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας από την Αθήνα, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, με τα μέτωπα της διαπραγμάτευσης να παραμένουν ανοικτά. Μάλιστα, όπως δήλωσε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, όλα τα θέματα κλείνουν μαζί και όχι κάθε ένα ξεχωριστά, θέλοντας να δείξει ότι μπορεί να υπάρχει πρόοδος σε κάποια ζητήματα (όπως η φορολογία εισοδήματος), αλλά θα κλείσουν αργότερα.

Πάντως, το δημοσίευμα των Financial Times που έκανε λόγο για αποχώρηση των δανειστών από την Αθήνα και διακοπή των διαπραγματεύσεων δεν φάνηκε να ανησυχεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, καθώς στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε ότι κάποια στιγμή θα αναχωρήσουν από την Αθήνα έως την Τρίτη με τις διαβουλεύσεις να διακόπτονται λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Το Σάββατο το πρωί, άλλωστε, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, κ. Γ. Κατρούγκαλο, και τους επικεφαλής των θεσμών, ενώ αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση απολογιστική για την πορεία των συζητήσεων αυτών των ημερών.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό ύψους 1% του ΑΕΠ στη διετία 2017 – 2018, υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι μετά τη σύσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας προέκυψε ότι υπάρχουν μέτρα που έχουμε συμφωνήσει, μέτρα που έχουμε συμφωνήσει αλλά δεν ξέρουμε την απόδοσή τους και μέτρα που δεν έχουν συμφωνηθεί και θα συζητηθούν σε τεχνικό επίπεδο.


Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου