Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Επίθεση αυτοκτονίας με 4 νεκρούς στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης




Νεκρός ο καμικάζι που ανατινάχθηκε έξω από εμπορικό κέντρο αλλά και παράρτημα του ελληνικού προξενείου - Κατευθυνόταν προς τον στόχο του, όταν η βόμβα εξερράγη

Νέα τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, αυτή τη φορά σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους της πόλης τον Istiklal.

Η έκρηξη οφείλεται σε επίθεση καμικάζι από την οποία σκοτώθηκαν ο δράστης κι άλλοι τρεις άνθρωποι, μετέδωσαν ειδησεογραφικά τηλεοπτικά δίκτυα. Άλλοι 20 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη, εκ των οποίων τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 



Οπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μπροστά από εμπορικό κέντρο αλλά και παράρτημα του ελληνικού προξενείου. Σύμφωνα με τις πληροφρίες που μεταδίδονται, η βόμβα εξερράγη πριν ο καμικάζι φτάσει στον στόχο του, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Εκτιμάται ότι στόχος του ήταν να προκαλέσει πολύ περισσότερα θύματα!

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Ρόιτερς πως βλέπει ελικόπτερα της αστυνομίας να πετούν πάνω από την περιοχή, ενώ εικόνες στην τηλεόραση δείχνουν ανθρώπους να απομακρύνονται τρέχοντας. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας. 



Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο είχε εκραγεί στην Άγκυρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 37 άνθρωποι.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου