Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές- Πολλοί ιερείς και ένστολοι




Την κατανομή των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας ανά επάγγελμα στηλιτεύουν τα τελευταία 24ωρα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με τον γνωστό συνδικαλιστή στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, νευροχειρουργό Παναγιώτη Παπανικολάου να δημοσιεύει την λίστα με τα …παράδοξα της δημόσιας διοίκησης.

Γιατροί και νοσηλευτές είναι είδος υπό...εξαφάνιση στο ΕΣΥ καθώς τα χρόνια της κρίσης άλλοι συνταξιοδοτήθηκαν κι άλλοι αναχώρησαν για το εξωτερικό ενώ νέες θέσεις μονίμων δεν προκηρύχθηκαν ποτέ.


Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος άνω από την δημοσίευση που επικεντρώνεται στην ουσία του προβλήματος στην υγεία: Την έλλειψη προσωπικού σε ιατρικό και νοσηλευτικό επίπεδο.

Όπως καταλαβαίνει κάποιος, την ώρα που οι στρατιωτικοί είναι 78183) και το σύνολο των ένστολων 146.294, στο ΕΣΥ έχουν απομείνει μόλις 7200. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι νοσηλευτές που αποτελούν την ραχοκοκκαλιά κάθε συστήματος υγείας είναι αποδεκατισμένοι στο ΕΣΥ και αριθμούν μόλις 36.300 όταν θα χρειάζονταν τουλάχιστον άλλοι τόσοι για να λειτουργούν σωστά όλα τα τμήματα όλων των δημόσιων νοσοκομείων!


Μαρία Τσιμιλιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου