Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Πολύ κοντά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως ήταν ο συλληφθείς για εκβιασμούς δημοσιογράφος



Ο Αδωνις ανέβασε φωτογραφίες στο Τwitter του συλληφθέντος δημοσιογράφου για εκβιασμούς, με Βαρουφάκη και Τσίπρα

Πολύ κοντά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως ήταν ο συλληφθείς για εκβιασμούς δημοσιογράφος, αφού εμφανίζεται σε φωτογραφίες με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τις φωτογραφίες ανέβασε στο Τwitter ο Αδωνις Γεωργιάδης και δείχνουν τον συλληφθέντα για εκβιασμούς δημοσιογράφο να βρίσκεται πολύ κοντά στον πρώην υπουργό και τον πρωθυπουργό.

Ο Χρήστος Φράγκου είναι μάλιστα ο δημοσιογράφος ο οποίος έγραψε το άρθρο «Η Google μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα», το οποίο αναδημοσίευσε αυτούσιο το σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ left.gr, λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του για εκβιασμούς. Στο άρθρο αυτό ο Χρήστος Φράγκου εξηγούσε ότι υπάρχει... συνωμοσία της Google με ελληνικές ιστοσελίδες προκειμένου να ρίξουν τον Τσίπρα!






Στον εισαγγελέα οι τρεις δημοσιογράφοι

Στον εισαγγελέα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται το μεσημέρι ο 42χρονος εκδότης και ιδιοκτήτης μέσων μαζικής ενημέρωσης, Τάκης Μαυρίκος, καθώς και οι δύο δημοσιογράφοι, Χρήστος Φράγκου και Τάκης Μουσάς, ηλικίας 35 και 50 ετών, που κατηγορούνται για εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.



Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην πολύκροτη αυτή υπόθεση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης έφθανε μέχρι και 500.000 ευρώ το μήνα.

Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε τον Μάιο του 2015, έπειτα από καταγγελία γυναίκας που ήταν επιτελικό στέλεχος δημόσιας επιχείρησης και η οποία είπε σε αστυνομικούς ότι οι δράστες τής ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα και πως έφθασαν μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές και κατά της οικογένειάς της, εάν δεν έπαιρναν όσα ζητούσαν.

Καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας έπαιξε ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταγράψει αποκαλυπτικές συνομιλίες μεταξύ των φερόμενων ως εκβιαστών και των θυμάτων τους.

Γεροβασίλη: «Η Ν.Δ. οφείλει διευκρινίσεις και πολιτικά και ηθικά για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων»

Η κυβέρνηση θεωρεί εξαιρετικά σοβαρή την υπόθεση που αποκαλύφθηκε χθες, είπε για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων, «φερόμενων ή και λίγο δημοσιογράφων», η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και προσέθεσε ότι το θέμα αυτό σχετίζεται με την κρατική διαφήμιση.

Υπογράμμισε στο σημείο αυτό ότι ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι πολιτικό στέλεχος που σχετίζεται με πολλούς πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους της ΝΔ, ενώ φέρεται να είναι και διορισμένος σε κυβερνητικές θέσεις και πολιτικά γραφεία και στελεχών της ΝΔ.

«Περιμένουμε λοιπόν από την αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα, όπως απαιτείται και πολιτικά αλλά και ηθικά», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε πως η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες ώστε να διευκολύνει τη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, αλλά και προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια σε αυτό τον τομέα.



Πηγή:  iefimerida.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου