Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Μητσοτάκης: Διακομματική συμφωνία για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης



Τον Άρειο Πάγο επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης εκδηλώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει η ΝΔ για την σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Μητσοτάκης: Διακομματική συμφωνία για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης


Τον Άρειο Πάγο επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης εκδηλώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει η ΝΔ για την σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης και είχε συναντήσεις με την πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασιλική Θάνου και την εισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη. 

Κατά την υποδοχή του από την κ. Θάνου, ο κ. Μηστοτάκης τόνισε την ανάγκη για την απόλυτη θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Αναφέρθηκε δε ειδικά στην καθυστέρηση της απονομής της Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι « υπήρξαν πρόσφατα περιστατικά, τα οποία προβλημάτισαν την κοινή γνώμη. Και πιστεύω ότι, στα ζητήματα της ανεξαρτησίας, αλλά και της σωστής λειτουργίας της Δικαιοσύνης, πρέπει να υπάρχει και μια ευρύτερη διακομματική συμφωνία. 

Να στηρίζεται η Δικαιοσύνη, με κάθε τρόπο, από την πολιτική ηγεσία, ώστε απόλυτα ανεξάρτητη να μπορεί να επιτελεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο καθήκον της». Η κ. Θάνου,εξέφρασε τη χαρά της, καθώς η επίσκεψη καταδεικνύει το ενδιαφέρον του για τον θεσμό της Δικαιοσύνης και τη λειτουργία του.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την εισαγγελέα κ. Κουτζαμάνη και υπογράμμισε ότι «Το προσωπικό μου ενδιαφέρον και της Νέας Δημοκρατίας για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης είναι πολύ μεγάλο. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και πρέπει όλοι να την υπηρετούμε. 

Ταυτόχρονα, όμως, η Δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται και με την απαραίτητη ταχύτητα, ώστε να δίνεται και η εντύπωση στους πολίτες ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν είναι μια υπόθεση, η οποία θα διαιωνιστεί μέσα από συνεχείς καθυστερήσεις. Γνωρίζετε καλά, ότι η πρόσφατη αποφυλάκιση Ρουπακιά, προκάλεσε την κοινωνία. Προσβλέπω σε μια πολύ ουσιαστική επικοινωνία, έτσι ώστε να μπορούμε και εμείς, με τον τρόπο μας, να βοηθήσουμε ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται με την ποιότητα, αλλά και με την ταχύτητα που το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει».

Με τη σειρά της, η κ. Κουτζαμάνη ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για το ενδιαφέρον του και την ευαισθησία που έδειξε για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και των προβλημάτων που την απασχολούν.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, euro2day.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου