Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Μπλόκο Χαλκηδόνας: «Δύο ευθείες που δεν τέμνονται πουθενά» η συνάντηση με τον πρωθυπουργό



Ως «δύο ευθείες που δεν τέμνονται πουθενά», χαρακτήρισε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, Μαυρουδής Μηντσιούδης, τη στάση και θέση της κυβέρνησης και αγροτών στη σημερινή πολύωρη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνοντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, «κάτι παραπάνω από απογοητευμένος, αφού μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει καν σύγκλιση απόψεων».

Όπως είπε ο ίδιος, «στη σημερινή συνάντηση η κυβέρνηση επανέλαβε και επέμεινε για ακόμη μια φορά πάνω σε όλα όσα γνωρίζαμε», και πρόσθεσε, « απλά με το δικό της τρόπο και με τα δικά της νούμερα, οι κυβερνητικοί προσπάθησαν να μας εξηγήσουν ότι αυτά είναι τα καλύτερα που μπορούν να κάνουν για το δικό μας μέλλον».

Το συμπέρασμα των συμμετεχόντων από τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως μας είπε ο κ. Μηντσιούδης είναι, «αυτό που εμείς καταλάβαμε είναι ότι δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε τις εισφορές μας και θα παραμένουμε ανασφάλιστοι, αλλά και ότι έχει ήδη αποφασιστεί η αύξηση του φορολογητέου μας εισοδήματος, υπολογίζοντας μάλιστα μέσα σε αυτό και τις επιδοτήσεις. Παράλληλα καταλάβαμε ότι ο σημερινός συντελεστής του 13%, όχι μόνο θα αυξηθεί κατά πάρα πολύ, αλλά θα διπλασιαστεί».

Μεταξύ άλλων τόνισε, «μετά τη σημερινή συνάντηση μας έγινε σαφές ότι δεν μπορούμε να μείνουμε στη γη μας και να καλλιεργήσουμε» και πρόσθεσε: «Αυτή η εξέλιξη σημαίνει μεν σε τρομακτική απώλεια για εμάς, αλλά κυρίως για τη χώρα που τελικά φαίνεται ότι δεν θα μπορέσει να βγει από την οικονομική κρίση».

Απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση τόνισε «εμείς θα μεταφέρουμε στους συμμετέχοντες στα μπλόκα μας τις εξελίξεις και όπως ξεκινήσαμε έτσι και τώρα ο καθένας θα αποφασίσει για την τύχη του».


Πηγή :  newsbomb.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου