Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στο περιθώριο του μεγάλου συλλαλητηρίου

φωτό : Reuters

Επεισόδια έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο του μεγάλου απεργιακού συλλαλητηρίου κατά του Ασφαλιστικού, λίγο πριν από τη διάλυσή του. Στην πλατεία Συντάγματος, έπεσαν βροχή οι βόμβες μολότοφ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών. Επεισόδια σημειώθηκαν κατά μήκος της Πανεπιστημίου, έως το Rex.

Η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές υπόπτων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην Γεωργίου Α', στο πλάι της πλατείας Συντάγματος, μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι αντιεξουσιαστές έριξαν βόμβες μολότοφ και χρησιμοποίησαν πέτρες και καδρόνια. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και βόμβες κρότου - λάμψης.

φωτό : Associated Press

Στη συνέχεια η ένταση επεκτάθηκε στην Σταδίου, στην κάτω πλευρά της πλατείας, ενώ σύντομα επεισόδια ξέσπασαν και από την πάνω πλευρά, στην Αμαλίας. 

Στο σημείο αυτό, οι διαδηλωτές που βρίσκονταν ακόμη συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή άρχισαν να οπισθοχωρούν προς την Πανεπιστημίου και διαλύθηκαν.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη συνέχεια και κατά μήκος της Πανεπιστημίου, έως το Rex, καθώς οι δυνάμεις της αστυνομίας κυνήγησαν τους αντιεξουσιαστές, κάνοντας χρήση χημικών, επιχειρώντας να τους διασκορπίσουν.

φωτό : Reuters

Στις 3.15 το μεσημέρι, στόχος επίθεσης με μολότοφ που πέταξε εναντίον της ομάδα ατόμων έγινε και η αστυνομική διμοιρία που φρουρούσε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επί της Χαριλάου Τρικούπη.

Την ίδια ώρα, δύο κάδους απορριμμάτων έκαψε στην οδό Στουρνάρη ομάδα κουκουλοφόρων, που παραμένει στα Εξάρχεια, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός. Νωρίτερα έβαλαν φωτιά με μολότοφ και σε αυτοκίνητο επί της οδού Σολωμού. 

φωτό : Reuters

Η κυκλοφορία στην Πατησίων έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα. Αντιθέτως, η κίνηση των οχημάτων στο υπόλοιπο κέντρο της Αθήνας διεξάγεται κανονικά.    

φωτό : Reuters

Εν τω μεταξύ, άγνωστοι επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο του Αθήνα 9,84 που κάλυπτε τις απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ο δημοσιογράφος, που δέχθηκε χτυπήματα σε όλο του το σώμα, διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.


ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου