Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Λεβέντης: Δεν θα προλάβετε να κλείσετε τα κανάλια, κύριε Παππά. Πρώτα θα κλείσει η ΕΡΤ



Τι δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

Απασφάλισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στον οποίο ο πρωθυπουργός "πόνταρε" για στήριξη στο ασφαλιστικό. Εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και κατά του ίδιου του κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι με διαπλοκή επιχειρεί να πατάξει τη διαπλοκή.

Αναφερόμενος στη διαδικασία χορήγησης των αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ο κ. Λεβέντης περιέγραψε μία πρόσφατη εμπειρία του από την ΕΡΤ, όπου ήταν προσκεκλημένος προ ημερών.

"Κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τα αυτονόητα. Με κάλεσαν πριν δύο μέρες στην ΕΡΤ και είχαν βάλει γύρω μου έναν δημοσιογράφο της Δεξιάς και δύο τρεις του ΣΥΡΙΖΑ και την ώρα που πήγαινα να εξηγήσω τι εννοώ για την κυβέρνηση τεχνοκρατών και πώς την θέλω εγώ, δεν με άφηναν να μιλήσω. Αυτή είναι η ΕΡΤ και είναι η δική σας ΕΡΤ κύριε Παππά, γιατί αν είχατε κάνει πράγματι δημοκρατία, θα μπορούσα να υποθέσω ότι είστε ειλικρινής. Πολέμησα να μιλήσω γύρω στα είκοσι λεπτά και δεν με αφήνανε να μιλήσω. Έτσι εννοούμε τη Δημοκρατία;", είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για άνιση κατανομή του χρόνου στη Βουλή, με βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας.

"Παρακολουθώ κι εδώ στη Βουλή, ο χρόνος πώς πάει. Εμείς θα μιλήσουμε 15 λεπτά, νομίζω το 70% ή 80% του χρόνου είναι ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι αντιλαμβανόμεθα την ισοπολιτεία, ενώ η μεγαλοψυχία ενός κυβερνώντος είναι να ισομερίζει τον χρόνο. Τα θέτω αυτά ως προβληματισμούς, γιατί η ΕΡΤ από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι λιβανιστήρι. Και τελικά, η ΕΡΤ θα κλείσει, δεν θα προλάβετε κύριε Παππά να κλείσετε τα κανάλια. Ό,τι είναι μονόπλευρο και λιβανιστήρι, δεν μπορεί να επιβιώσει σε μία δημοκρατία που αντιστέκεται και πολεμάει", είπε ο κ. Λεβέντης.

Ακόμη, αναφέρθηκε στους αγρότες, σημειώνοντας πως ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός, που κάλεσε τους αγρότες να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

"Είμαι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ζήτησα από τους αγρότες, να γυρίσουν σπίτι τους. Ήμουν ξεκάθαρος και είπα ότι υπάρχει η Ένωση Κεντρώων στη Βουλή για να πει αυτά που πρέπει. Δεν είναι σωστό να κλείνουν οι δρόμοι, δεν είναι σωστό, ο καθένας για να πετύχει τα δικά του, να έχει αντικοινωνική συμπεριφορά. Κι εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ σπείρατε ανέμους και θερίζετε θύελλες. Επί 5 χρόνια ήσασταν κατά του Μνημονίου. Και μία ωραία νύχτα του 2015 καταλάβατε ότι λέγατε ασυναρτησίες και πήγατε και υπογράψατε. Οι αγρότες δεν εξεγείρονται για τους συντελεστές, δεν μπορούν να ζήσουν, η ζωή τους είναι ανασφαλής, έτοιμοι να αυτοκτονήσουν είναι πολλοί αγρότες. Στους αγρότες πρέπει να σκύψει διαφορετικά η Βουλή".

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με διαπλοκή επιχειρεί να πατάξει τη διαπλοκή.

"Αν ήταν όλοι διαπλεκόμενοι, γιατί ήσασταν όλη μέρα στα κανάλια τους; Δεν αντιλαμβάνομαι τι σκοπούς έχετε. Πάτε, λέτε, να πατάξετε τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Με τη διαπλοκή πατάσσεται η διαπλοκή; Πού θα βρείτε τους καλούς; Πείτε μου ένα όνομα να ακούσουμε. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του, ότι ο χρόνος σας τελείωσε".

"Αν αυτή η αίθουσα είχε άνδρες τίμιους και καλούς, δεν θα είχαμε φτάσει στην πτώχευση. Αλλά για τους τεχνοκράτες μην ειρωνεύεστε, γιατί εκεί θα καταλήξει. Άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει για όλους, ότι είναι ακροδεξιοί και διαπλεκόμενοι. Κι είναι ακόμα πρωθυπουργός, γιατί μερικοί από εσάς τον χειροκροτάτε. Όταν πάψετε να τον χειροκροτάτε, θα υποβάλει την παραίτησή του", είπε ο κ. Λεβέντης.


Σοφία Κατσαρέλη
Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου