Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Η “επιστροφή” της Ντόρας



Τι δουλειά μπορεί να έχει το “πιο πολιτικό προϊόν” της Κεντροδεξιάς σε μια παράταξη που έχει αντιπρόεδρό της τον Άδωνη Γεωργιάδη; Το ερώτημα απαντάει καταφατικά και με διάθεση μάχης η Ντόρα Μπακογιάννη, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις επανακάμπτει σε κεντρικό ρόλο στη Νέα Δημοκρατία, αναλαμβάνοντας τον συντονισμό των Τομέων Εξωτερικών και Άμυνας.

Η άλλοτε υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Καραμανλή, πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και ηττημένη στην εσωκομματική μάχη ηγεσίας του 2009 από τον Αντώνη Σαμαρά, τότε που… άνοιξαν οι ασκοί του αιόλου για τη διολίσθηση της άλλοτε κραταιάς παράταξης της Κεντροδεξιάς σε… κόμμα διαμαρτυρίας και… τσέπης, με ρητορική άρνησης και κοινωνική βάση δραματικά συρρικνωμένη, καλείται να δώσει, με το βαρύ πολιτικό αποτύπωμά της, το στίγμα μιας Νέας Δημοκρατίας που επιστρέφει στην αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία.

Είναι αλήθεια ότι οι πρώτες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και μαρτυρούν την πρόθεσή του να αξιοποιήσει, έστω και σε… διακοσμητικούς ρόλους, την “όλη Κεντροδεξιά”, έχουν ανοίξει ζητήματα, με κυρίαρχο τον διορισμό του Άδωνη Γεωργιάδη σε θέση αντιπροέδρου, με όλη την πολιτική και σημειολογική φόρτιση μιας τέτοιας επιλογής.

Το γεγονός ότι η Ντόρα βγαίνει στο ξέφωτο, αναμένεται να λειτουργήσει εξισορροπητικά. Γιατί, ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ισοσκελίσει τον απόηχο των εντυπώσεων από τον “αντιπρόεδρο Άδωνη”. Και με την καραμανλική πτέρυγα, είτε ξεδοντιασμένη είτε τσαλακωμένη… μια Ντόρα μένει στην Κεντροδεξιά για να διασώσει τα προσχήματα.



Πηγή : ysterografa.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου