Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Κ. Μητσοτάκης: "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα"



Άνοιγμα σε όλους τους ψηφοφόρους του Κέντρου, ανεξάρτητα από ό,τι ψήφισαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαμηνύοντας, παράλληλα, προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να συναινέσει στην καταστροφική για τη χώρα πολιτική της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στέλνοντας μήνυμα ενότητας και ανασυγκρότησης της λεωφόρου Συγγρού, ο κ. Μητσοτάκης είναι εμφανές πως καλεί στο πλάι του όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου μέσα από το νέο σχεδιασμό και τις παρεμβάσεις της γαλάζιας παράταξης, Η Νέα Δημοκρατία να γίνει και πάλι σύντομα η κυρίαρχη δύναμη στο πολιτικό σκηνικό. "Όλοι μαζί οι βουλευτές σταθήκατε όρθιοι απέναντι στο τσουνάμι του λαϊκισμού. Σας αξίζουν συγχαρητήρια. Η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου ολοκληρώθηκε άψογα. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον πρόεδρο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Τον σέβομαι και τον τιμώ. Μαζί θα είμαστε στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως, μαζί θα είμαστε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Άδωνι Γεωργιάδη και όλους τους βουλευτές. Οι πολίτες πιστεύουν σε εμάς. Μας δίνουν δύναμη και οξυγόνο. Μας εμπιστεύονται. Η εντολή ξεκάθαρη. Ενωμένοι να προχωρήσουμε στη δημιουργική ανανέωση του κόμματος, ώστε η Νέα Δημοκρατία να γίνει και πάλι η μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην πρώτη μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, ομιλία προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση έχουν χρέος να συμμετάσχουν όλοι όσοι υποφέρουν σήμερα από την ανίκανη και ανεύθυνη, όπως τη χαρακτήρισε, κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. "Σε όλους αυτούς τους πολίτες, η Νέα Δημοκρατία δίνει και πάλι έκφραση. Η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα της χώρας και αυτή θα το λύσει. Ανοίγουμε τη Νέα Δημοκρατία και καλούμε τη δημιουργική Ελλάδα να συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια. Θα τους δικαιώσουμε με άποψη, με πρόταση, με συνέπεια και ελικτρίνια. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο", ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδειξε εμφανώς πως η λεωφόρος Συγγρού μπαίνει σε μία νέα περίοδο δυναμικής αντιπολίτευσης, αλλά με προτάσεις, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως η παράταξη θα καταψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και σύντομα θα παρουσιάσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση.

"Τα αποτελέσματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τόσο δραματικά, που γρήγορα θα αναλάβουμε και πάλι το τιμόνι. Αλλά, χρειάζεται πρόγραμμα. Πρέπει να ασκήσουμε αντιπολίτευση, με πρόταση. Η ανέξοδη κριτική είναι λαϊκισμός και εμείς παίρνουμε διαζύγιο από το λαϊκισμό. Διαφωνούμε με πρόταση για ασφαλιστικό και για αυτό θα την καταψηφίσουμε. Ο λογαριασμός είναι μεγάλος, ακριβώς γιατί η συγκυβέρνηση έκανε αυτή τη διαχείριση το 2015. Είχαμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ τσακίζει τους νέους συνταξιούχους και εργαζόμενος, τιμωρεί την εργασία, αλλά από την άλλη συντηρεί τον κομματικό στρατό και διορίζει συγγενείς. Αυτό είναι το όραμά τους; Η φροντίδα των ημετέρων; Δε θα διστάσουμε να ξεβολέψουμε το χθες των ολίγων για τους πολλούς", επεσήμανε.

Κόβοντας από τη ρίζα κάθε ενδεχόμενο συναίνεσης με το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συμπορευτεί με τους ΑΝΕΛ και λέει ότι αισθάνεται άνετα με αυτήν την πλειοψηφία. "Ας προχωρήσει, λοιπόν, με αυτή. Εμείς a la carte στήριξη στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε. Δε θα γίνουμε δεκανίκι. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν παγόβουνο. Ο όγκος που κρύβεται από κάτω είναι σκοτεινός. Εμείς δε μπορούμε να στηρίξουμε αυτήν την κυβέρνηση γιατί η φιλοσοφία μας είναι διαφορετική. Εμείς πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η χώρα. Χωρίς μεταρρυθμίσεις, η κυβέρνηση δε μπορεί να πάρει εμπρός. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα. Η χώρα χρειάζεται άλλη πρόταση. Και αυτήν την πρόταση μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να την προτείνει. Η εντολή που έλαβα δεν είναι να στηρίξω τον κ. Τσίπρα. Είναι εντολή να στηρίξω τους πολίτες της χώρας. Όλοι μαζί θα ασκήσουμε σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Το χειρότερο κεφάλαιο του μεταπολεμικού λαϊκισμού είναι η αυτή συγκυβέρνηση. Ας μη ζητά ο κ. Τσίπρας συναίνεση εκεί που δεν πρόκειται να τη βρει", επεσήμανε.

Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε ο κ. Μητσοτάκης και στην οικονομική κατάσταση του κόμματος, για την οποία είπε πως δεν είναι καλή. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του νέου προέδρου, η Νέα Δημοκρατία θα στηρίζεται από εδώ και πέρα στην ιδιωτική πρωτοβουλία, προαναγγέλλοντας μία γενναία οικονομική εκστρατεία. "Θα ζητήσουμε λίγα από πολλούς. Θα διαθέτουμε τη δημόσια επιχορήγηση για την κάλυψη των οφειλών. Θα χτίσουμε ένα μαζεμένο οργανόγραμμα", είπε και επανέλαβε πως σύντομα το κόμμα θα αποχωρήσει από τα κοστοβόρα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού, αναζητώντας οικονομικότερη στέγη. "Πρέπει να ανανεώσουμε την παράταξη, με διαφάνεια. Θα επισπεύσω το Συνέδριο, για να αλλάξουμε καταστατικό και δομές, μέσα από το διάλογο. Θα χτίσουμε μία Νέα Δημοκρατία που θα ανήκει σε όλα τα μέλη της. Αλλά και σε φίλους και σε όλους τους πολίτες. Θα ανοίξουμε τη ΝΔ στην κοινωνία. Θα ξαναγίνουμε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Γιατί είμαστε ενωμένοι", ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη.

Εστιάζοντας στο θέμα με τις Σκουριές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε νέα επίθεση προς τον πρωθυπουργό, εγκαλώντας τον για όψιμο ενδιαφέρον για το περιβάλλον. "Τη νύφη την πληρώνουν οι ίδιοι εργαζόμενοι. Κατηγορούνται οι εργαζόμενοι από ανθρώπους που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στην πραγματική τους ζωή. Με τις Σκουριές η κυβέρνηση στέλνει λάθος μηνύματα σε όλους τους ξένους επενδυτές. Και πραγματικά απορώ για το τι θα πει ο κ. Τσίπρας, όταν βρεθεί στο Νταβός", σημείωσε και ανέδειξε ως μοναδικό σημείο συναίνεσης τη συνταγματική αναθεώρηση. "Αυτό θα ζητήσω στην πρώτη μου συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Να προχωρήσουμε σε μία γενναία συνταγματική αναθεώρηση", ανέφερε.

Πριν από τη λήξη της συνεδρίασης της Κ.Ο, εξελέγησαν δια βοής και ομόφωνα ο νέος γραμματέας της και οι αναπληρωτές της.


Του Δημήτρη Γκάτσιου
capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου