Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Αίσχος! Έγκλημα! Κοζάνη 80 ζώα βρήκαν φρικτό θάνατο στο δημοτικό κολαστήριο



Τις τελευταίες ημέρες, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έκανε το λάθος να κοινοποιήσει μια απίστευτη καταγγελία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, 130 ενήλικα και ανήλικα ζώα που φιλοξενούνταν στο δημοτικό καταφύγιο της Κοζάνης βρήκαν φρικτό θάνατο...


Και αντί να κινηθεί ο εισαγγελέας κατά της δημοτικής αρχής και των υπευθύνων του καταφυγίου, αυτοί που βρήκαν τον μπελά τους και βρέθηκαν να διώκονται, είναι οι εκπρόσωποι της φιλοζωικής ομοσπονδίας.

Ο κατά τα άλλα ευαίσθητος δήμαρχος της πόλης, που να σημειωθεί ότι προέρχεται από τους Οικολόγους Πράσινους και εκλέχθηκε με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, μήνυσε τους φιλόζωους που κατήγγειλαν το γεγονός, γιατί ισχυρίστηκε ότι τα ζώα που πέθαναν δεν ήταν 130, αλλά 80. Εκ των οποίων, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μόλις 10 ζώα ήταν ενήλικα, ενώ τα υπόλοιπα 70 ήταν κουτάβια, όπου ο θάνατός τους δεν οφείλεται σε κακοποίηση ή εγκατάλειψη, αλλά σε προσβολή από κάποιο μικρόβιο!

Οι καταγγελίες των φιλόζωων δεν αφορούν μόνον στους θανάτους, αλλά  και στον υποσιτισμό των ζώων, που, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ταΐζονται όταν και εφόσον ο δήμος στείλει τροφές στο τοπικό καταφύγιο...

Οι φιλοζωικές οργανώσεις παντού στην Ελλάδα προσφέρουν ένα τεράστιο κοινωνικό έργο. Με ανιδιοτέλεια. Με δικά τους χρήματα σιτίζουν, στειρώνουν και φροντίζουν χιλιάδες αδέσποτα ζώα που κάποιοι ασυνείδητοι επέλεξαν να παρατήσουν στον δρόμο.



Ορισμένοι δήμοι κάνουν το ίδιο. Προσπαθούν με τις μικρές τους δυνάμεις (αλλά και με τη φορολογία που επιβάλλεται σε κάθε ιδιοκτήτη κατοικιδίου) να προσφέρουν λίγη τροφή, λίγο νερό και μια στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη σε όσα ζώα εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους από «ευαίσθητους» συμπολίτες μας.

Άλλοι, επιλέγουν να κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Να κρύβουν κάτω από το χαλί την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει. Και τελικά τα δύσμοιρα τα ζωάκια να τους περιμένει πολύ χειρότερη μοίρα στα κυνοκομεία, απ΄ότι αν παρέμεναν εγκαταλελειμμένα στον δρόμο.

Είναι εύκολο για έναν Δήμο να σέρνει στα δικαστήρια φιλοζωικές οργανώσεις που συντηρούνται από δικούς τους πόρους. Με αυτό τον τρόπο και μόνο μπορεί να τις κάνει να σταματήσουν να αγωνίζονται και τελικά να σωπάσουν. Οι φιλοζωικές οργανώσεις συγκροτούνται από απλούς ανθρώπους με ευαισθησίες. Που ούτε με την «αριστερή» εξουσία είχαν καμιά διάθεση να μπλέξουν, ούτε να τραβιούνται στα δικαστήρια, επειδή έκαναν το λάθος να αναδείξουν τις αδυναμίες των αρχών.

Δεν είναι όμως καθόλου εύκολο για οποιονδήποτε δήμαρχο να εξηγήσει τις σκληρές εικόνες που  κοινοποιούν οι φιλοζωικές οργανώσεις.

Ούτε είναι εύκολο για τον Οικολόγο δήμαρχο να εξηγήσει πώς χάθηκαν 80 (τουλάχιστον)  ψυχούλες,  από «μικρόβιο», όταν οι δημότες του πληρώνουν κτηνιατρικές υπηρεσίες, ακριβώς για να προστατεύονται τα αδέσποτα ζώα, από αντίστοιχα μικρόβια και ασθένειες.

Δεν θα ήταν ντροπή για τον δήμαρχο να ζητούσε βοήθεια από την πολιτεία, αν δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Ντροπή αντιθέτως είναι η κατάσταση που βρίσκεται το δημοτικό κυνοκομείο της πόλης, όπως πιστοποιείται και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με το νόμο, οι αρμόδιες αρχές και η εισαγγελία, θα έπρεπε ήδη να έχουν κινηθεί αυτεπαγγέλτως κατά του δημάρχου και των υπευθύνων του δημοτικού κολαστηρίου.

Όμως, επειδή στην Ελλάδα ζούμε, οι αρμόδιες αρχές φαίνεται να κινούνται κατά εκείνων που ανέδειξαν το πρόβλημα και όχι κατά εκείνων που το δημιούργησαν.

Αλλοίμονο...










Πηγή : liberal.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου