Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Η ενωτική συμπεριφορά παλαιών ΟΝΝΕΔΙΤΩΝ που στήριξαν Μειμαράκη, στο πρόσωπο του Κυριάκου εμπνέει για το μέλλον




Γιάννης Αθανασίου

Επιτέλους η Νέα Δημοκρατία έχει πρόεδρο και η Ελλάδα αξιωματική αντιπολίτευση.

Πραγματικά μου άρεσε η εκλογική διαδικασία στην Νέα Δημοκρατία για ένα και μόνο λόγο και δεν το λέω έτσι για να το πω, η συμπεριφορά ορισμένων στελεχών που έχουν υπηρετήσει την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με έκαναν να γίνω Νέα Δημοκρατία γιατί δεν ήμουν ποτέ και το καταθέτω τίμια και ειλικρινά.

Εξηγώ

Γνωρίζω στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν παρελθόν στην παράταξη και υπήρξαν και στελέχη της Ντόρας Μπακογιάννη στο γραφείο της και μετά στην ΔΗ.ΣΥ όπως υπήρξαν και  ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ της περιόδου προεδρίας της του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη  που είχαν όμως ως επιλογή και στήριξαν Βαγγέλη Μειμαράκη αντί για Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Έδωσαν έναν έντιμο αγώνα υπέρ του Μειμαράκη όχι επειδή είχαν από κάποιον εντολή αλλά επειδή γνωρίζουν το παιχνίδι και ότι όλοι Νέα Δημοκρατία είμαστε μετά τις εκλογές και με τον  Βαγγέλη και με τον Κυριάκο.

Ειδικά παρακολουθούσα πρώην στελέχη της ΟΝΝΕΔ 1985-1993 45ρηδες και 50ρηδες πλέον στην ηλικία του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας που ενώ ήταν ταγμένοι στον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ήταν σε ύπνο για 5 χρόνια και ξύπνησαν για να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία υπέρ του ενός η του άλλου αλλά με το μυαλό ότι το κόμμα θα έχει την Δευτέρα σίγουρα έναν σοβαρό κεντροδεξιό πρόεδρο η Βαγγέλη τον λένε η Κυριάκο.

Αυτό που με έκανε να θέλω να συμμετέχω στην χαρά είναι αυτά που έγραψαν παλαιά στελέχη που στήριξαν Βαγγέλη Μειμαράκη και είναι πρώην  ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ της περιόδου 1985-1993 στο τοίχο τους στο face, αμέσως μετά την εκλογή του Κυριάκου και ήταν όλα ενωτικά μηνύματα "πάμε όλοι μαζί στηρίζοντας τον νέο πρόεδρο".

Η δήθεν εσωκομματική μάχη για την επικράτηση του ενός η του άλλου στο τέλος είχε ένα σκοπό η ισχύς εν τη ενώσει και πάμε όλοι μαζί για τον καλό της χώρας και αυτή η συμπεριφορά σε αυτές τις δύσκολες εποχές εμπνέει και ενεργοποιεί του πολίτες που υποφέρουν,

Αυτά εκτός ορισμένων και ελάχιστων αρνητικών σχολίων και εξαιρέσεων από δήθεν στελέχη και μέλη που δεν μπορούν να εκφράσουν μια παράταξη και δεν έχουν θέση στην Νέα Δημοκρατία.

Αυτά με έκαναν να θέλω να συμμετέχω ενεργά πλέον σε αυτή την νέα προσπάθεια ώστε να ξεκινήσει κάτι καινούργιο που θα αλλάξει την Ελλάδα και θα την βγάλει από το σκοτάδι που την έχει βυθίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το τελικό αποτέλεσμα στις εκλογές της ΝΔ δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα δείχνει ότι ο Κυριάκος με τον Μειμαράκη έχουν την ίδια δύναμη που ενωμένη θα δώσει ελπίδα στην Ελλάδα και την παράταξη.

Συνολικά ψήφισαν 334.752

Έγκυρα 330.521

Άκυρα 3.077

Λευκά 1. 154

Μητσοτάκης 173.297 ψήφοι 52,43%

Μεϊμαράκης 157.224 ψήφοι 47,57%


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου