Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Αναγνωριστική αλλά και καθοριστική η συνάντηση Τσίπρα- Μητσοτάκη



Θα αναδείξει το πλαίσιο που θα κινηθούν στο επόμενο διάστημα

Η πολιτική μονομαχία των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη που μόλις ξεκίνησε αναμένεται στην πορεία να είναι ιδιαίτερα σκληρή και να λάβει το χαρακτήρα "ένας εναντίον ενός". Ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται πανέτοιμος για τη μετωπική του σύγκρουση με τον Πρωθυπουργό, αλλά και καθημερινό στενό, πολιτικό μαρκάρισμα.

Η σημερινή τους πρώτη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πρώτη και αναγνωριστική αλλά και ταυτόχρονα θα αναδείξει σε μεγάλο βαθμό το πλαίσιο που θα κινηθούν το επόμενο διάστημα. 

Οι δυο πολιτικοί έχουν τεράστιες διαφορές και ο κ. Μητσοτάκης έχει φροντίσει πολλές φορές έως τώρα, αν και λίγες ημέρες στην ηγεσία της ΝΔ, να τραβήξει διαχωριστική γραμμή με τον κ. Τσίπρα. 

Η ΝΔ σταδιακά με τις αλλαγές που προωθούνται περνάει στην επόμενη φάση της _ ήδη χθες ορίστηκαν οι δυο αντιπρόεδροί της, ο Κωστής Χατζηδάκης (υπεύθυνος προγράμματος) και ο ´Αδωνις Γεωργιάδης (υπεύθυνος για την ΚΟ και την παρουσία της ΝΔ στη Βουλή)_ και ετοιμάζεται για μετωπική σε όλα τα επίπεδα. 

Ήδη, πριν από τη συνάντηση των κκ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, η ΝΔ έθεσε σειρά ενστάσεων για το ΕΣΡ και το ρόλο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στο συγκεκριμένο ζήτημα και στο επίμαχο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. 

Η επιλογή να οδηγηθούν τα πράγματα σε προσωπική αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Τσίπρα δεν είναι τυχαία. Τα πολιτικά δεδομένα και τα πρώτα επικοινωνιακά ευρήματα, μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας, οδηγούν στην πρόβλεψη από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη ότι το πολιτικό ιμπέριουμ που είχε μέχρι πρότινος ο κ. Τσίπρας βαίνει προς ανατροπή. Γι' αυτό λένε πρέπει και η ΝΔ γρήγορα να εμπεδώσει το αίσθημα στην κοινωνία πως έχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης που είναι στη λογική "σκληρό ροκ" έναντι της κυβέρνησης και δεν είναι διατεθειμένος να παράσχει συναίνεση (πχ θα καταψηφίσει το ασφαλιστικό) παρά μόνο στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, προχωρά στην ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του σχεδίου του με τις αλλαγές στο κόμμα. Για να γίνει πιο σαφές, αλλάζει ριζικά τα πρόσωπα, τους ρόλους και το περιεχόμενο της πολιτικής του, πεπεισμένος ότι για να ξαναφέρει τη ΝΔ στην εξουσία πρέπει να την αλλάξει. 

Το δεύτερο μέρος του σχεδίου αφορά την αντιστοίχηση των δυνάμεων της νέας ΝΔ με προνομιακό τρόπο έναντι των αντίστοιχων κοινωνικών, ενώ ο βασικός στόχος του είναι ακυρώσει τα βασικά στοιχεία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των προσώπων της συμπεριλαμβανομένων.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου