Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: «Είναι στα χέρια των νεοδημοκρατών να τελειώνουμε την πρώτη Κυριακή»



Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξη, μεταξύ άλλων, πως: «Η παραίτησή μου ήταν δείγμα νεοδημοκρατικού ήθους»

Τη διαφωνία του για τον τρόπο που γίνονται οι εκλογές επισήμανε για ακόμα μία φορά  ο υποψήφιος για την Προεδρεία της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης ,μιλώντας για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ.  «Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να εγγυηθεί μια τεχνική διαδικασία. Από το 2009 , είμαι κάθετα αντίθετος με τη συγκεκριμένη διάταξη της διενέργειας εκλογών . Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να γίνονται εκλογές χωρίς εκλογικό κατάλογο και εκλογικό σώμα» , είπε στη Βεργίνα Τηλεόραση , στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με τον Στέργιο Καλόγηρο και την Άννα Τσίμου.

Αναφερόμενος ο κ Μεϊμαράκης στο ενδεχόμενο δεύτερου γύρου εκλογών τόνισε πως «είναι στα χέρια των νεοδημοκρατών να τελειώνουμε την πρώτη Κυριακή», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσωπική του στάση λέγοντας ότι «η παραίτησή μου ήταν δείγμα νεοδημοκρατικού ήθους».

Ο ίδιος εξήγησε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα διάσπασης του κόμματος, άλλωστε αυτό το εγγυάται η πλατιά βάση της ΝΔ . «Όποιος και να εκλεγεί θα τον υπηρετήσω» , είπε χαρακτηριστικά ο κ Μεϊμαράκης. Μάλιστα αποκάλυψε πως σε περίπτωση που εκλεγεί στην αρχηγία της ΝΔ θα προχωρήσει σε «ένα ανοιχτών οριζόντων Συνέδριο απευθυνόμενος ακόμη και σ αυτούς που δεν ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά έχουν τις γνώσεις ώστε να συνταχθεί το νέο σχέδιο για την Ελλάδα του 2020. Στόχος είναι να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Όχι αυτών που θα μας ψηφίσουν». 

«Είμαι πλήρως αντίθετος στην φορολόγηση των αγροτών και θέλω να διευκρινίσω πως η ΝΔ ποτέ δεν ψήφισε κάτι τέτοιο. Εμείς», ξεκαθάρισε ο κ Μεϊμαράκης, «ψηφίσαμε στόχους και χρονοδιάγραμμα. Το πώς υλοποιείται αυτό, είναι ευθύνη της Κυβέρνησης, όχι δική μας».

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε τους φόρους κατά 30% . Είπαμε οι φόροι πρέπει να τελειώσουν και να ξεκινήσουμε αναπτυξιακές διαδικασίες και μέτρα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέτρεψε πλήρως την πολιτική αυτή και μάλιστα μην κάνοντας κοινωνική πολιτική όπως είχε υποσχεθεί. Γι αυτό και δεν στηρίζουμε πολιτικές που προσβλέπουν σε νέους φόρους».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, ο κ Μεϊμαράκης απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα προς συζήτηση. «Δεν μιλάμε για στήριξη αλλά για συνεννόηση. Υπάρχουν ζητήματα στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεννόηση. Για τα σοβαρά εθνικά θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας μας θα πρέπει να βρούμε την Εθνική γραμμή αυτή είναι η κατεύθυνση της Κεντροδεξιάς. Για παράδειγμα για το Προσφυγικό, εμείς είπαμε να γίνουν τα hot spots (κέντρα ταυτοποίησης προσφύγων) να γίνουν στην Τουρκία, αυτό το συζητάμε. Εμείς προτείναμε να υπάρξει επαναπροώθηση μεταναστών και να  ευρωπαϊκή πολιτική για την αποτροπή της μαζικής ροής των προσφύγων. Τυγχάνει να έχουμε και Ευρωπαίο Επίτροπο που ήθελε να βοηθήσει σ αυτή την κατεύθυνση, όμως η ελληνική Κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τη βοήθειά του».



Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου