Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Εξαρθρώθηκε Γεωργιανή σπείρα α λα Κορλεόνε! Απόλυτο αφεντικό ο "Πατρόν", καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι




Η Ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής, με μία συντονισμένη επιχείρηση, κατάφερε το βράδυ της Παρασκευής να εξαρθρώσει μία εξαιρετικά επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για σπείρα Γεωργιανών, η οποία λειτουργούσε στα πρότυπα συγγενικής μαφίας του Κορλεόνε.

Ξεκάθαρη ιεραρχία, με τον "Πατρόν" στην κορυφή
Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ένας ηλικιωμένος Γεωργιανός, ο οποίος μάλιστα ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ήταν ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός, ή αλλιώς, στα πρότυπα της μαφιόζικης οικογένειας, ο "Πατρόν". Σχεδίαζε όλες τις επιχειρήσεις στο πολυτελέστατο σπίτι του στα νοτιοαναλτοικά προάστια.

Η σπείρα "χτυπούσε" κυρίως πολυτελέστατα σπίτια. Τα μέλη της παρακολουθούσαν για καιρό τα... υποψήφια σπίτια, ούτως ώστε να γωρίζουν πότε απουσίαζαν οι ένοικοι, καθώς και την πιθανή ύπαρξη συστημάτων ασφαλείας. Φυσικά δεν έμεναν... ασυγκίνητοι και από τα πολυτελή αυτοκίνητα των ενοίκων.

Ο "Πατρόν" έδινε και... μπόνους!

Τα μέλη της σπείρας "χτυπούσαν" κυρίως μεσημεριανές ή απογευματινές ώρες. Τις ώρες δηλαδή που οι ιδιοκτήτες έλειπαν. Όλα τα κλοπιμαία κατέληγαν στα χέρια του "Πατρόν", ο οποίος στη συνέχεια τα μοίραζε ανάλογα με τις ανάγκες που είχε το κάθε μέλος της οργάνωσης και φυσικά το βαθμό που είχε στην ιεραρχία.

Μάλιστα έδινε και μπόνους σε όσους είχαν κάνει καλή δουλειά, ενώ όταν κάποιο μέλος συλλαμβάνονταν και οδηγούνταν στη φυλακή, ο "Πατρόν" αναλάμβανε όλα τα δικαστικά έξοδα, καθώς και τα έξοδα της οικογένειάς του.

Περισσότερες από 100 διαρρήξεις σε όλη την Αττική έχουν ήδη διαπιστωθεί, με τις αρχές, ωστόσο, να πιστεύουν ότι οι διαρρήξεις για τις οποίες ευθύνεται η συγκεκριμένη σπείρα είναι τουλάχιστον διπλάσιες.

Η ευρεία επειχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε τουλάχιστον επτά διαφορετικά σημεία. Συνελήφθησαν τουλάχιστον δέκα άτομα και κατασχέθηκαν πολλά κλοπιμαία, μεταξύ των οποίων χρήματα, κοσμήματα και αυτοκίνητα.



Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Πηγή : newsit,gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου