Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

«Αποκλείεται συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επεμβάσεις»



Το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας σε στρατιωτικές επεμβάσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους απέκλεισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας. «Δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να μας αναγκάσει», δήλωσε (ΣΚΑΪ).

Υπογράμμισε δε ότι η χώρα μας έχει να διαδραματίσει άλλο ρόλο στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στη Συρία, προκειμένου να εγκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα.

Όταν ο κ. Βίτσας ρωτήθηκε εάν μέσω της Ελλάδας μπορεί να περνούν τζιχαντιστές σε χώρες της Ευρώπης, απάντησε ότι δεν μπορεί να το αποκλείσει, αλλά υπογράμμισε ότι το Ισλαμικό Κράτος διαμορφώνει θύλακες στα δυτικά κράτη.

Στην ίδια γραμμή και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος προέβη σε ανάλογες δηλώσεις (ΑΝΤ1), αποκλείοντας το ενδεχόμενο συμμετοχής της χώρας σε ενδεχόμενη επέμβαση.

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, τονίζοντας ότι «είναι πολυτιμότερος ο ρόλος της Ελλάδας ως εγγυητή της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, παρά ως μέρος του πολέμου».

Σχετικά με για τη φύλαξη των συνόρων είπε πως «δεν εμπλέκονται οι δυνάμεις άμυνας. Δεν μπορεί μια στρατιωτική υπηρεσία να αναλάβει αλλά, οι ένοπλες δυνάμεις μόνο συνδράμουν».

Πρόσθεσε μάλιστα η κατάσταση με την προσφυγική κρίση δεν θα ήταν ίδια εάν τα τελευταία τέσσερα χρόνια «η Ευρώπη επέβαλε στην Τουρκία να τηρεί τη συμφωνία που έχει υπογράψει για την επαναπροώθηση προσφύγων».



Πηγή : efsyn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου