Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ντόρα Μπακογιάννη σε Α. Τσίπρα: Τί ξέρεις για τις καταγγελίες Πανούση;





Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με την υπόθεση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, συνδέοντας την με τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας.

"Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και τα ζητήματα εσωτερικής ασφαλείας της χώρας αποκτούν επείγοντα και κρίσιμο χαρακτήρα, ο κ. πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών, ιδιαίτερα όταν διαμορφώνεται κλίμα καχυποψίας και διαπιστώνεται διάλυση των αρμόδιων υπηρεσιών", σημειώνει η κ. Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει, μεταξύ άλλων, αν ο ίδιος "είχε ενημερωθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης για τις δημοσιευμένες συνομιλίες μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατών" και αν καταδικάζει δηλώσεις καταδικασμένων που καλούν σε ένοπλη βία.

Αναλυτικά, η ερώτηση της Ντ. Μπακογιάννη, έχει ως εξής:
Μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση, αναμέναμε τη σοβαρή και υπεύθυνη τοποθέτηση του κ. Πρωθυπουργού. Αντ’ αυτού, κατατέθηκε μήνυση "κατ’ αγνώστων". Με άλλα λόγια, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, καταθέτουν μήνυση εναντίον της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, στην οποία συμμετέχουν.
       Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και τα ζητήματα εσωτερικής ασφαλείας της χώρας αποκτούν επείγοντα και κρίσιμο χαρακτήρα, ο κ. Πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών, ιδιαίτερα όταν διαμορφώνεται κλίμα καχυποψίας  και διαπιστώνεται διάλυση των αρμόδιων υπηρεσιών.
Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

1.       Είχε ενημερωθεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις δημοσιευμένες πλέον συνομιλίες μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατών για νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης; Αν ο κ. Παρασκευόπουλος είχε αυτονομηθεί από την κυβέρνηση, για ποιο λόγο παραμένει στη θέση του; Επίσης, καταδικάζει ο Πρωθυπουργός δηλώσεις καταδικασμένων που καλούν σε ένοπλη βία (π.χ. μανιφέστο Ν. Ρωμανού για "Μαύρο Δεκέμβρη");

2.       Πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις 13/10/2015 να δηλώνει ότι "η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ κάνει εξαιρετική δουλειά κι όπου διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα επεμβαίνει άμεσα" και ένα μήνα αργότερα να αποπέμπεται ο επικεφαλής της; Η συγκεκριμένη αποπομπή αποτελεί μέρος της δημοσιοποιημένης συναλλαγής στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με ποινικούς και καταδικασμένους για τρομοκρατία;





Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου