Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Liberation για Βαρουφάκη: Ανήκει στη λεγόμενη «Αριστερά με το χαβιάρι»



Ένα προφίλ του πολυσυζητημένου Γιάνη Βαρουφάκη σκιαγραφεί σε άρθρο με τίτλο ''η Οδύσσεια ενός Ηρακλή'' η γαλλική εφημερίδα Liberation, η οποία αναφέρεται στον τέως υπουργό οικονομικών ως ''πολιτικό που ανήκει στη λεγόμενη Αριστερά με το χαβιάρι'' και μιλά για το διεθνές κίνημα που ετοιμάζεται να δημιουργήσει.

Σύμφωνα με την Liberation:

Είναι ο Μπρους Γουίλις ή ο Γιούλ Μπρίνερ; Δεν κουράζεται να γυρίζει τον κόσμο και τα ΜΜΕ και να δίνει συνεντεύξεις με τον ίδιο στόχο ο Γιάνης Βαρουφάκης: να παραμείνει στη δημοσιότητα ώσπου να καταφέρει να δημιουργήσει «ένα διεθνές κίνημα».

'Οπως δηλώνει ο ίδιος :«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πετύχει. Γι'αυτό απομακρύνθηκα. Αλλά συνεχίζω τη μάχη. Και αυτή η μάχη θα δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χρειάζεται μια άλλη Ευρώπη, πιο αλληλέγγυα, πιο κοινωνική. Θα δημιουργήσω ένα διεθνές κίνημα, στη βάση της πολιτικής μας κουλτούρας που είναι η αναζήτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτός είναι ο στόχος μου, στο εξής»

«Ποιός είναι λοιπόν; Ο Μπρους Γουίλις; Ο Γιούλ Μπρίνερ; Εχει το ίδιο ξυρισμένο κεφάλι, τις ίδιες κινήσεις κάπως σαν εξημερωμένη τίγρης, την ίδια βαριά και ζεστή φωνή, το ίδιο μαύρο βλέμμα που φωτίζεται κάποιες στιγμές από μια λάμψη γεναιοδωρίας.

Ο Γιούλ Μπρίνερ έτρεχε να βοηθήσει τους φτωχούς χωρικούς του Μεξικό που κατέκλεβαν οι ληστές από τα βουνά. Ο Γιάνης Βαρουφάκης προσελήφθη από τον Αλέξη Τσίπρα για να βοηθήσει τους φτωχούς Ελληνες πολίτες που είχαν απογυμνωθεί απο τη λιτότητα που επέβαλαν οι «κλέφτες» των Βρυξελλών. Αλλά με μια διαφορά: Ο Μπρίνερ πέτυχε και ο Βαρουφάκης απέτυχε, ο κινηματογράφος από τη μία και η σκληρή πραγματικότητα από την άλλη. Και οι δύο καταλήγουν με δάφνες και γίνονται παγκόσμιοι σταρ», συνεχίζει το άρθρο.

H εφημερίδα αναφέρεται και σε δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκης που έχουν πυροδοτήσει αντιδρασεις όπως το «Δεν μου αρέσει να με λένε σταρ!» και τονίζει ο ίδιος με ένα στυλ ψεύτικης μετριοπάθειας, αφού επιδίδεται με απληστία στο επικοινωνιακό παιχνίδι. Το έπαιξε εξάλλου είτε ως υπουργός είτε ως διαμεσολαβητής, με αυτό το στυλ ήρωα από γουέστερν, με τη  Yamaha που καβαλούσε σαν άτι και με τα ρούχα ενός χαλαρού κατοίκου του πλανήτη Αρη.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

Είμαι χαρούμενος που οι άνθρωποι με αναγνωρίζουν. Μερικές φορές είμαι διάσημος επειδή είμαι διάσημος, πολλοί με χαιρετούν χωρίς να ξέρουν το λόγο.

«Ο Βαρουφάκης ανήκει στη λεγόμενη Αριστερά με το χαβιάρι» καταλήγει η εφημερίδα.



Πηγή : newpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου