Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Σήριαλ το κατάντησε η ΚΕΦΕ την εκλογή προέδρου στην Ν.Δ.αντί να ασχολούνται όλοι με σκληρά μέτρα




Αντί να ασχολούνται στην Νέα Δημοκρατία με τα χειρότερα αντικοινωνικά μέτρα της πενταετίας που υπογράφονται την Παρασκευή από την βουλή, ασχολούνται και κάνουν συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων για την εκλογή προέδρου.

Στην τελική εκτός των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας δεν ενδιαφέρει κανένα άλλο γιατί ο Έλληνας αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει περισσότερα προβλήματα σε λίγες ημέρες.

Διαβάζουμε για σχεδιασμό εκλογικών κέντρων σε δημόσιους χώρους και σε τοπικές οργανώσεις και αναρωτιόμαστε εάν η Νέα Δημοκρατία ζει στην πραγματικότητα γιατί αυτά στην κρίση που βιώνει η χώρα δεν είναι σοβαρά πράγματα και κινδυνεύει η εκλογική διαδικασία και από τους ίδιους τους ψηφοφόρους της και δεν πάνε ούτε και αυτοί να ψηφίσουν.

Κ.Β.

Διαβάζουμε το ρεπορτάζ στο έθνος 

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρίαση της διευρυμένης Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας την Παρασκευή, καθώς το μόνο στο οποίο συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων για την προεδρία, ήταν το να υπάρχουν εκλογικά κέντρα τόσο στις κατά τόπους κομματικές οργανώσεις όσο και σε δημόσιους χώρους.

Η ΚΕΦΕ διέκοψε τις εργασίες τις λίγο μετά τις δέκα το βράδυ της Δευτέρας, έχοντας ξεκινήσει τη συνεδρίαση στις τρεις το μεσημέρι.

Σε εκρεμμότητα παρέμεινε το ζήτημα του αριθμού των τμημάτων και το αντίτιμο που θα κληθεί να πληρώσει κάθε πολίτης που θέλει να συμμετάσχει στη διαδικασία, ενώ τέθηκε και το θέμα του διαχωρισμού παλιών και νέων μελών, με διαφορετικό αντίτιμο.

Οπως ανέφερε το Mega, κατά του διαχωρισμού και της αλλαγής του τιμήματος τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των κ. Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, ενώ η πλευρά του κ. Μεϊμαράκη πρότεινε να υπάρξει κάποιος διαχωρισμός, ακόμη και συμβολικός. Με την άποψη του διαχωρισμού συντάχθηκαν επίσης οι κ. Ταυρής και Κόκκαλης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για το αντίτιμο η εισήγηση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου ήταν να οριστεί στα 2 ευρώ.

Για τα εκλογικά κέντρα και τμήματα εκφράστηκαν δύο απόψεις και σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του κ. Παπαμιμίκου ήταν μια ενδιάμεση λύση με μείωση κατά 20% σε σχέση με το 2009, περίπου 1250 κάλπες και 900 εκλογικά κέντρα.

Οπως μετέδωσε το Mega, αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανή η πραγματοποίηση διακαναλικής τηλεμαχίας στην ΕΡΤ μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας. Θετικοί είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Κλειδί είναι η στάση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, καθώς ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει κάνει σαφές ότι θα συμμετάσχει μόνο αν συμμετάσχουν όλοι.

Οι υποψήφιοι συμφώνησαν επίσης ότι δεν θα έχουν πληρωμένες καταχωρήσεις, ούτε τηλεοπτικά spots, ωστόσο θα αναρτούν βίντεο στο facebook και το twitter.

Ακόμη θα υπάρξει συνεννόηση με την ΕΡΤ για την ισομερή κάλυψη των υποψηφίων.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου