Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νέο ναυάγιο με νεκρούς - Εκατοντάδες πρόσφυγες στη θάλασσα



Μία ακόμη τραγωδία με πρωταγωνιστές μετανάστες που βρήκαν φρικτό θάνατο στην προσπάθειά τους να μεταβούν σε ευρωπαϊκό έδαφος, σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη θάλασσα του Αιγαίου.

Τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος και της FRONTEX ανοιχτά του Μολύβου στη Λέσβο για τον εντοπισμό και διάσωση ναυαγών προσφύγων, οι οποίοι επέβαιναν σε ένα ξύλινο πλοιάριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος το οποίο μετέφερε περίπου 300 μετανάστες ανετράπη, με αποτέλεσμα όλοι οι επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκαν οι άνδρες του Λιμενικού, κλιμάκια του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας, ο Δήμος καθώς και εθελοντές -κάτοικοι του νησιού.

Στο λιμάνι του Μολύβου, σκάφη του Λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex, δύο ελληνικά αλιευτικά και άλλα δύο τούρκικα, περισυλλέγουν συνεχώς επιζώντες.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί, ενώ πληροφορίες που δεν έχουν επαληθευτεί επίσημα μιλούν για δύο νεκρά παιδιά.

Δύο βρέφη μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, Οι γιατροί δίνουν μάχη για να τα κρατήσουν στη ζωή. Στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί και ενήλικες σε κατάσταση σοκ.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 242 ναυαγοί.

Στην περιοχή του ναυαγίου επικρατούν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που δυσκολεύουν το έργο των σωστικών συνεργείων. Κανείς δεν ήταν σε θέση να πει πόσοι άνθρωποι είχαν μπει στο ξύλινο σκάφος και κατά συνέπεια να προσδιορισθεί ο αριθμός των αγνοούμενων.


Πηγή : lesvosnews




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου