Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Τζιτζικώστας: Πρόβλημα είναι η άρνηση να γυρίσουμε σελίδα, να αλλάξουμε γενιά



«Η εποχή των ηγετών, έτσι όπως τους ξέραμε στο παρελθόν έχει περάσει»

Λίγη ώρα μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας παραχωρεί ως υποψήφιος την πρώτη του συνέντευξη.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο κ. Τζιτζικώστας δηλώνει ότι δέχτηκε πιέσεις να μην είναι υποψήφιος, αντιπαρέρχεται το κώλυμα εκλογιμότητας που έχει και δηλώνει σαφώς την ανάγκη να «σπάσει» η επετηρίδα στη Ν.Δ.

«Η εποχή των ηγετών, έτσι όπως τους ξέραμε στο παρελθόν και, πολύ περισσότερο, όπως προσπαθούν κάποιοι να μιμηθούν σήμερα με αποτελέσματα ανάλογα κάθε κακής απομίμησης, έχει περάσει. Αν λοιπόν έπρεπε να σας αναφέρω ένα και μόνο κριτήριο για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας –εκτός από όσα πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα για να κατανοεί κανείς σε βάθος την πολύπλοκη πραγματικότητα–, είναι να μην αντιλαμβάνεται τη Νέα Δημοκρατία ως ένα παλιό κόμμα εξουσίας, αλλά ως τον πυρήνα της αλλαγής που απαιτεί η κοινωνία», ανέφερε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι: «Με το δεδομένο ότι υπάρχει τρόπος και ιστορικά προηγούμενα, και στην Ελλάδα όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να ανταποκρινόμαστε στις σημαντικές θεσμικές λειτουργίες του Κοινοβουλίου –η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ υψηλού επιπέδου στελέχη με τεράστια γνώση του κοινοβουλευτισμού–, είναι πολιτική προτεραιότητα ο νέος πρόεδρος του κόμματος να μπορεί να δίνει τις μάχες στην κοινωνία. Εκεί ακριβώς που ηττηθήκαμε.

Το δεύτερο που σκέφτηκα είναι το ίδιο που είχα σκεφτεί και στην υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια. Οτι υπάρχει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που προτάσσεται. Και αυτό είναι η άρνηση να γυρίσουμε σελίδα, να αλλάξουμε γενιά στη Νέα Δημοκρατία, να συντηρείται η επετηρίδα. Πάντα θα βρίσκεται ένας τρόπος για να μένει η παράταξη στον πάγο μέχρι νεωτέρας. Και 4 χρόνια είναι πολύς καιρός για να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η κεντροδεξιά παράταξη της χώρας και αυτό που σχεδιάζω εγώ είναι να γίνει και σύγχρονη. Αυτό σημαίνει κοινωνικός φιλελευθερισμός, ώστε να έχουν πραγματικά όλοι την ευκαιρία τους να πάρουν τα εφόδια για να βρουν τη θέση τους σε μια οικονομία που παράγει πλούτο, προκειμένου με τη σειρά της να υποστηρίζει τα δικαιώματα όλων. Αυτή η κοινωνία έχει λόγους να τροφοδοτεί τη συνοχή της, να είναι περήφανη για τον εαυτό της και να υποστηρίζει την εθνική της οντότητα με έναν σύγχρονο πατριωτισμό, που δεν έχει μόνο αναμνήσεις, αλλά ζωή και σχέδια για το μέλλον. Αυτό σήμερα δεν υπάρχει, καθώς πέρα από την κρίση, βιώνουμε μια παρακμή από τις χρόνιες βλάβες που προκάλεσαν η αναξιοκρατία, οι πελατειακές σχέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η διαφθορά, η δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας. Αν η Νέα Δημοκρατία καταφέρει να σταθεί απέναντι σε όλα αυτά όπως αναλογεί στη σύγχρονη Κεντροδεξιά, οι πολίτες θα της δώσουν και την εντολή να τα κάνει πράξη», σημειώνει.



Πηγή : newsbeast,gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου