Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να ανασάνει



Κάλεσε τους βουλευτές να μην μπουν σε κλίμα εσωστρέφειας με την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου

Χρησιμοποιώντας σκληρή ρητορική κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης απευθύνθηκε στους βουλευτές του κόμματος προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας και διαβεβαιώνοντας τον ελληνικό λαό πως ως αξιωματική αντιπολίτευση η ΝΔ θα προτείνει λύσεις που θα συμβάλλουν στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση. Μιλώντας στην πανηγυρική συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ πριν την έναρξη της Ολομέλειας της Βουλής , ο κ.Μεϊμαράκης τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να ανασάνει επισημαίνοντας πως κανείς δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη τη ΝΔ «σε μέτρα υφεσιακά που φέρουν την υπογραφή Τσίπρα –Καμμένου».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως η ΝΔ είναι έτοιμη και αποφασισμένη να προτείνει λύσεις που θα φέρουν νέες θεσεις εργασίας, όπως προτάσεις και για τη γενικευμένη εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος,ενώ επισήμανε πως θα συναινέσει σε αποφάσεις που καταπολεμούν τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Ξεκαθάρισε,όμως,πως η ΝΔ θα συγκρουστεί «με καθε πολιτική που χτυπά αγρότες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που επιβάλει μετριότητα και προστατεύει καθε παλαιοκομματικό φαύλο».

Οπως είπε στις «δύσκολες ώρες που ακολουθούν οι ευθύνες μας είναι όλες τεράστιες» και κάλεσε τους βουλευτές να μην μπουν σε κλίμα εσωστρέφειας με την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου. «Μην μπούμε σε κλίμα εσωστρέφειας. Πιστεύω ότι όλοι μαζί θα πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία γιατί οποιος και να εκλεγεί εμείς θα τον στηρίξουμε. Σήμερα στέλνουμε μήνυμα ότι η ΚΟ προχωρά ενωμένη και αραγής. Η ΝΔ είναι ο έταιρος ισχυρός πυλώνας του δημοκρατικού πολιτεύματος, δεν υπάρχει προοπτική χωρίς τη ΝΔ, την ενότητα την εγγυάται η ΚΟ» τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση της υποψηφιότητας του Αδωνι Γεωργιάδη εξαπολύοντας επίθεση κατά του προέδρου της ΠΕ και της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου.

« Με ενημερώνουν ότι η ΚΕΦΕ,που είναι τελείως αυτόνομη και πήρε χθες λάθος απόφαση,έκανε δεκτή την υποψηφιότητα του καλού φίλου Αδωνι Γεωργιάδη. Δεν μπορούν οι τυπολατρίες να ξεπερνούν τις πολιτικές. Η απόφαση της ΚΕΦΕ δεν με εκφράζει και με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ έχω να συνομιλήσω μαζί του από την ημέρα των εκλογών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης. Οσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν σαφής ξεκαθαρίζοντας πως «δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα ψηφίσουμε όχι αφού εκφράσουμε τις απόψεις και τις διαφωνίες μου.»

Σύμφωνα με τον κ. Μειμαράκη η ΝΔ θα προτείνει για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής τον Νικήτα Κακλαμάνη,ενώ ελεύθεροι είναι οι βουλευτές να αποφασίσουν κατά συνείδηση για τη θέση του προέδρου του Σώματος.


Πηγή : news.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου