Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

«Καθαρά» τα όπλα που βρέθηκαν σε σπίτι του Πετρακάκου στο Βόλο




ΕΞΙ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΑΓΡΟΙΚΙΑ-ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια τα όπλα που βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη σε οικία στο Βόλο όπου διέμενε ο συλληφθείς Γ. Πετρακάκος, σύμφωνα με την βαλλιστική εξέταση.

Εν τω μεταξύ, στο πλαισιο των ερευνών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, βρέθηκαν αλλά τρία πολεμικά τουφέκια τύπου καλάσνικοφ, (συνολικά έχουν βρεθεί μεχρι στιγμής 6), στην αγροικία-κρησφύγετο του Γ.Πετρακάκου και των συνεργών του, στην Αγία Τριάδα Μώλου Φθιώτιδας.

Tα όπλα ήταν θαμμένα με προσοχή στην αυλή της αγροικίας και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για έρευνα.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των στελεχών της Αντιτροκρατικής εστιάζεται στο συγκεκριμένο κρησφύγετο, καθώς θεωρούν ότι αποτελούσε ορμητήριο της ομάδας.

Ενώπιον του ανακριτή ο Πετρακάκος και η σύντροφός του
Ενώπιον των αρχών βρίσκονται ο Γ. Πετρακάκος, η σύντροφός του και οι δύο συνεργοί τους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες των τρομοκρατικών πράξεων, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της διακεκριμένης κλοπής.

Ο Γιώργος Πετρακάκος έχει ήδη απολογηθεί, τυπικά, ενώπιον του ανακριτή για τις ληστείες που εκκρεμούν σε βάρος του, και φέρεται να είπε πως επιφυλάσσεται να πει ο,τιδήποτε περαιτέρω έως ότου ενημερωθεί ο ίδιος και η συνήγορος του για τη δικογραφία. Να σημειωθεί ότι ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη φέρεται να έχει συμμετάσχει στη ληστεία στην Ακράτα, και στο Δίστομο.

Στην αντιτρομοκρατική ο Γ. Πετρακάκος κινήθηκε λέγοντας ότι τώρα τα έχει παρατήσει όλα και ασχολείται πλέον με τη γη και σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται ότι η σύντροφός του εμπλέκεται σε τρομοκρατικές πράξεις. Η ίδια παραδέχεται ότι γνώριζε τις ποινικές εμπλοκές του συντρόφου της, όμως φέρεται να είπε ότι έχουν δύο παιδιά και δεν μπορούσε να μην έχει σχέσεις μαζί του.



Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου