Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Μετά το μπάχαλο «Πράσινο φως» για πρόσληψη 4.000 αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών



Την πρόσληψη 4.000 αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ενέκρινε ο ΥΠΕΣΔΑ Π. Κουρουμπλής

Το «πράσινο φως» για την πρόσληψη 4.000 αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λοιπών δομών ειδικής αγωγής «άναψε», σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Παιδείας.

Η δημοσίευση της απόφασης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Με τις προσλήψεις αυτές αναμένεται να καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό τα κενά στις σχολικές μονάδες.

Το ζήτημα της πρόσληψης και τοποθέτησης των αναπληρωτών καθηγητών στα σχολεία εντάσσεται στις άμεσες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου και γι' αυτό το λόγο, οι διαδικασίες δρομολογούνται έτσι ώστε μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου να έχει επιλυθεί το όλο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι περιορισμοί χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, έχουν προκαλέσει κωλύματα αναφορικά με την πρόσληψη διδασκόντων στην ειδική αγωγή, ιδιαίτερα για την περιοχή της Αττικής, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν τα οποία εμπόδια χρηματοδότησης, μέσω των πόρων που έχουν ήδη εξασφαλισθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου