Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Εκλογές - Φαρμάκι έσταζε ο Μεϊμαράκης για Τσίπρα - Αιχμές Παυλόπουλου για Κωνσταντοπούλου




Δέκα λεπτά νωρίτερα από όσο είχε προγραμματισθεί έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να επιστρέψει την διερευνητική εντολή  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο διάλογο που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες ανέφερε ότι τον ενημέρωσε και χθες τηλεφωνικά για την εξέλιξη που υπήρξε και ήρθε στο Προεδρικό Μέγαρο για να λήξει και τυπικά η διαδικασία.

Σημείωσε ότι, η ΝΔ έκανε χρήση της εντολής όπως προβλέπεται από Σύνταγμα και επιβάλλεται γιατί, τόνισε, η εθνική συνεννόηση έχει προβάδισμα για να επιλύσουμε τα προβλήματα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι το Δεκέμβριο του 2014 "όταν δεν ακούσαμε το Σύνταγμα να συνεννοηθούμε με ευθύνη του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οδηγηθήκαμε στην καταστροφή".

Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε πως το Σύνταγμα δεν προβλέπει τυπικές και φιλικές συναντήσεις αλλά θεσμική συνεννόηση.
"Δυστυχώς η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία με ευθύνη του Τσίπρα που θα μπορούσε να αποφευχθεί", συνέχισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα "να συναντηθεί μαζί μας ώστε να αποφύγουμε μια τέτοια πορεία".
Υπογράμμισε ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας αναγνώρισε ότι το φάντασμα της εξόδου από το ευρώ πλανάται ακόμα.
Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του να οδηγηθούμε σε απόλυτο αδιέξοδο και επειδή, είπε, όπως φαίνεται οδεύουμε σε εκλογές πρέπει να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός.

"Θα συμβούν και εντάσεις, όμως υπάρχει η δυνατότητα μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού να ξανασυνεννοηθούμε", συμπλήρωσε και επισήμανε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παίζει καθοριστικό ρόλο σαν σύμβολο ενότητας του λαού. "Εχουμε ακόμη το χρόνο και στη συνεδρίαση υπό την προεδρία σας να πρυτανεύσει η εθνική συνεννόηση. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι υπάρχουν αναγκαία μέτρα λόγω των εκλογών που προκάλεσε.
Με αυτές τις σκέψεις προσήλθα και είμαι έτοιμος να συμβάλω", πρόσθεσε.

"Ιδίως υπό αυτές τις συνθήκες η τήρηση των διατάξεων του Συντάγματος κατά γράμμα και κατά πνεύμα είναι πολύ σημαντικό πράγμα όπως και ο ρόλος των κομμάτων που είτε έλαβαν είτε όχι τη διερευνητική εντολή, για τη συνεννόηση", είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη να συζητήσουμε πράγματα.
"Βεβαίως δεν θα μείνουν μυστικά για να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Ο πολιτικός πολιτισμός αναγκαίος. Δίνουμε εξετάσεις εντός και εκτός Ελλάδος", επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Αφού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέστρεψε την εντολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, της τρίτης πλέον κοινοβουλευτικής δύναμης, για να του την αναθέσει.

Ο πρώην υπουργός που ήδη έκανε... πολιτικό γάμο με το Σχέδιο Β του παλιού συντρόφου του (σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) Αλέκου Αλαβάνου και "φλερτάρει" με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα την κρατήσει – όπως έχει ξεκαθαρίσει- και τις τρεις μέρες. Μόνο που κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως έχει φανεί μέχρι τώρα, δεν έχει διάθεση για συνεργασίες. Ακόμη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου το πήρε απόφαση και μπορεί να προγραμμάτισε συνεδρίαση της Ολομέλειας για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το χρέος μεσοβδόμαδα, αλλά... αποχαιρέτισε τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Έτσι, θα φτάσουμε στην Πέμπτη 27 Αυγούστου όταν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Προκόπης Παυλόπουλος θα προκηρύξει τις εκλογές και θα ορίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτιμά πως δεν υπάρχει λόγος ούτε σε άλλο κόμμα ούτε και να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Οπότε άμεσα θα προκηρυχθούν οι εκλογές, οι οποίες θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Η ημερομηνία των εκλογών, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι εφικτό να είναι η 20η Σεπτεμβρίου», δήλωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Αρχικά, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η κυβέρνηση ήθελε να στηθούν οι κάλπες στις 13 Σεπτεμβρίου. Μια ημερομηνία που είχε ακουστεί μεν αλλά δεν προτάθηκε ποτέ και αυτό με παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου. Όταν το πρωί της περασμένης Πέμπτης τον επισκέφτηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε πως πιθανόν ο πρόεδρος της ΝΔ να εξαντλήσει τα περιθώρια της εντολής.

"Καλό είναι να ετοιμαστείτε για τις 20 Σεπτεμβρίου, γιατί εκεί πάμε" είπε ο ΠτΔ σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου