Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ηχητικό ντοκουμέντο: Ο Βαρουφάκης περιγράφει σε funds το «σχέδιο Β»



Το ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο Γ. Βαρουφάκης μιλά για το σχέδιο Β και το «χακάρισμα» των ΑΦΜ, βρέθηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα

To φόρουμ OMFIF, στο οποίο μίλησε ο κ. Βαρουφάκης, πριν από λίγο, με την άδεια του πρώην ΥΠΟΙΚ δημοσίευσε το ηχητικό από ολόκληρη την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Γιάνης Βαρουφάκης και περιέγραψε όλο το σχέδιό του.

Αξιο αναφοράς είναι ότι ο πρώην υπουργός εμπλέκει τον πρωθυπουργό στο σχέδιο Β λέγοντας ότι η συγκρότηση επιτροπής από πέντε άτομα που θα προχωρούσε στον σχεδιασμό αυτόν έγινε μετά από εντολή του Αλέξη Τσίπρα προεκλογικά.

Επιβεβαιώνεται και το ρεπορτάζ της «ΗτΣ» στις 18 Ιουλίου όπου τότε είχαμε γράψει ότι ο κ. Βαρουφάκης προεκλογικά είχε συνάντηση στο Κολωνάκι με κορυφαίο τραπεζικό παράγοντα και του ανέλυε το σχέδιο Β το οποίο ήταν εν γνώσει και του πρωθυπουργού.

Μετά την αποκάλυψη του ηχητικού ντοκουμέντου, ενδιαφέρον έχει αν θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από το Μαξίμου ενώ ακόμη μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον αν οι κινήσεις του κ. Βαρουφάκη δημιουργούν ζήτημα ποινικών ευθυνών για τις οποίες θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας. Αλλωστε, το να ενημερώνεις εκπροσώπους hedge fund για ένα τόσο σοβαρό σχέδιο που έχει στο μυαλό της μια κυβέρνηση θα μπορούσε να αποτελεί αντικείμενο κερδοσκοπικών παιχνιδιών με θύμα την ίδια την ελληνική οικονομία.

Πολύ σοβαρό ζήτημα προκύπτει και από τα όσα λέει για το παράλληλο σύστημα που θα έφτιαχνε ο κ. Βαρουφάκης και το οποίο θα λειτουργούσε μέχρι να τους αντιλαμβανόταν η Γενική Γραμματέας Εσόδων, κ. Σαββαίδου η οποία ελέγχει το κανονικό σύστημα πληρωμών μέσω του Taxis.

Τα επίμαχα σημεία στο ηχητικό:



imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου