Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας ψάχνετε για εκλογές η κυβέρνηση εθνικού σκοπού



Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής ο Τσίπρας για να αποφύγει τις εκλογές έχει στα σχέδια του και τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικού σκοπού.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι στο γεύμα που παρέθεσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι οι πρόωρες εκλογές δεν είναι στα σχέδιά του, τονίζοντας στη συνάντηση ότι βασικό του μέλημα είναι αρχικά η ολοκλήρωση της συμφωνίας έως τις 18 Αυγούστου και στη συνέχεια η προώθηση των επόμενων αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων.

Κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν ότι το επόμενο βήμα, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης ειδικού σκοπού, με επικεφαλής πιθανότατα τον Αλέξη Τσίπρα, με διευρυμένη, όμως, πολιτική νομιμοποίηση και στήριξη από τη Βουλή, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή μη πολιτικών προσώπων, τα οποία δεν έχουν κομματική ιδιότητα.

Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που συνιστούν στον πρωθυπουργό εάν επιτύχει τη σύναψη συμφωνίας με τους δανειστές να προκηρύξει εκλογές μέσα στον Σεπτέμβριο προλαμβάνοντας πιθανές κινήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας και να προχωρήσει σε αυτόνομη κάθοδο σε τυχόν εκλογές.

Το σίγουρο είναι ότι ο Τσίπρας ηγείται κυβέρνησης μειοψηφίας και είναι δέσμιος για την παραμονή του η όχι απο την αντιπολίτευση οπότε οι εξελίξεις μετά τις 20 Αυγούστου είναι αναγκαίες η προς την κατεύθυνση των εκλογών έως αρχές Νοεμβρίου που είναι και η πιθανή λύση, η στην κατεύθυνση της κυβέρνησης εθνικού σκοπού μέχρι τα μέσα του 2016

Το σενάριο της καθυστέρησης των εκλογών πέραν του 2015 φαίνεται ότι δεν μπορεί να σταθεί, αφού ο κ. Τσίπρας είναι «δέσμιος» να ζητεί την έγκριση της αντιπολίτευσης.


NOW


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου