Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κατακαλόκαιρο η εκλογή προέδρου



Αποφασισμένος να προχωρήσει τις διαδικασίες διαδοχής ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Κάλπες για το νέο πρόεδρο της ΝΔ εν μέσω θέρους επιθυμεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και εμφανίζεται, λίγες ώρες μετά την επίτευξη της συμφωνίας κυβέρνησης και πιστωτών, αποφασισμένος να προχωρήσει τις διαδικασίες διαδοχής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν επιθυμεί να μείνει μεταβατικός και προτιμά να στηθούν κάλπες άμεσα. Και γι’ αυτό έχει ζητήσει από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο να προχωρήσει με βάσει το καταστατικό και ήδη ο γραμματέας του κόμματος έχει ζητήσει εισηγήσεις για να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Ο κ. Μεϊμαράκης, δεν δείχνει καμία διάθεση να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα, εάν δεν «νομιμοποιηθεί» η προεδρία του, τουλάχιστον έως τα τέλη του Ιουνίου του 2016, οπότε και είναι προγραμματισμένο το τακτικό Συνέδριο του κόμματος. Ο ίδιος, λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ήθελε «καθαρές λύσεις» και όχι μεσοβέζικές, όπως λέει σε πολιτικούς του φίλους και είχε εδώ και μέρες αποφασίσει τα επόμενα βήματά του. Μάλιστα, η άποψή του ενισχύθηκε και από την παρουσία του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την Κυριακή στις Βρυξέλλες, όπου αντιμετώπισε επιφυλακτικότητα για το λόγο ότι είναι «μεταβατικός».

Με δεδομένο ότι έχει ήδη δώσει εντολή στον κ. Παπαμιμίκο που προχωρά τις διαδικασίες, και επίσημα η υπόθεση – διαδοχή θα ξεκινήσει για τη ΝΔ, αμέσως μετά την ψήφιση στη Βουλή των μέτρων που απορρέουν από τη συμφωνία κυβέρνησης και πιστωτών.  Εάν προχωρήσουν όλα όπως επιθυμεί ο κ. Μεϊμαράκης, που στην αρχή της περασμένης εβδομάδας είδε την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ να τον νομιμοποιεί πολιτικά διά βοής, τότε οι κάλπες θα στηθούν με εκλογή από την κοινωνία και όχι από τη βάση, είτε την Κυριακή 26 Ιουλίου, είτε στις 2 Αυγούστου. Θα πρόκειται ουσιαστικά για μια εκλογική διαδικασία εξπρές, παρά το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει τη στήριξη των δυο πρώην προέδρων, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά και οι περισσότεροι βουλευτές θέλουν οι διαδικασίες να γίνουν είτε στα τέλη του Σεπτεμβρίου είτε αρχές Οκτωβρίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα παραμείνει στη θέση του μόνο εάν έχει ισχυρή νομιμοποιητική βάση και ευρεία συναίνεση. Και αυτό μπορεί μόνο να επικυρωθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή, ώστε ο κ. Μεϊμαράκης να είναι πρόεδρος τουλάχιστον έως τον προσεχή Ιούνιο.  Εξάλλου, όπως και ο ίδιος λέει σε συνομιλητές του και μόνο ο τίτλος του μεταβατικού τον δυσκολεύει σε πολλές πολιτικές κινήσεις του και μόνο οι «καθαρές λύσεις» αποτελούν τον καλύτερο οδηγό για την πορεία της ΝΔ στην παρούσα φάση.




Πηγή : news.makedonias.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου