Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Κωνσταντοπούλου: «Με τον πρωθυπουργό μας συνδέει η δέσμευση για συνοχή της Αριστεράς»



Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και οι θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν για την θωράκιση της δημοκρατίας και της προστασίας των αδιαπραγμάτευτων δικαιωμάτων του λαού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είχαμε μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν και από πλευράς κοινοβουλίου και θεσμικών εκπροσωπήσεων σε σχέση με την προστασία εκείνων που αποτελούν αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα του λαού μας και τη θωράκιση της δημοκρατίας που δοκιμάζεται σκληρά στην Ευρώπη με θύμα την Ελλάδα, την κυβέρνηση και το λαό», είπε χαρακτηριστικά κατά την αποχώρησή της η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναφερόμενη στη σχέση της με τον πρωθυπουργό είπε ότι «τους συνδέει σχέση συντροφικότητας, ειλικρίνειας και η κοινή διάθεση και δέσμευση να διαφυλάξουν τα δίκαια του λαού, την προοπτική του τόπου και τη συνοχή της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι θα ήθελαν να δουν να διαρρηγνύεται».

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε επίσης ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ειλικρίνεια και αμεσότητα.

«Θέλω με απερίφραστο τρόπο να πω ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση και του πρωθυπουργού και η δική μου στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και της λαϊκής ετυμηγορίας και σε τέτοιες στιγμές που δοκιμάζονται και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις και οι πολιτικές τοποθετήσεις έχει σημασία οι εκπρόσωποι των θεσμών να μπορούν με ειλικρίνεια, αμεσότητα, ακόμα κι αν έχουν διαφορετικές απόψεις, να μιλούν με ευθύτητα να συνεννοούνται και να καταλήγουν σε λύσεις».

Στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθαν νωρίτερα ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης,  ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υπουργός ΠΑΠΕΝ κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την  Ζωή Κωνσταντοπούλου πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της ψηφοφορίας για τη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων στη Βουλή και μετά το περαιτέρω βήμα που έκανε προς την πλήρη πολιτική αυτονόμησή της έναντι της κυβέρνησης στο πλαίσιο της θεσμικής της ιδιότητας. Τα νέα στοιχεία στη διαδρομή αυτή είναι: Πρώτον, η αποστολή επιστολών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, μέσω των οποίων κάνει λόγο για ανάγκη απάντησης στη «βίαιη επίθεση» που –όπως υποστηρίζει– δέχεται η δημοκρατία στη χώρα μας. Δεύτερον, η διατύπωση οξύτατης κριτικής στην κυβέρνηση, με αφορμή το κατεπείγον της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα. Τρίτον, η συνάντηση την οποία ζήτησε και είχε σήμερα με τον κ. Αλ. Τσίπρα.



kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου