Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Σε δίκη ο Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ και άλλοι 58 -Επαιρναν χρήματα για ταξίδια και συνέδρια που δεν έκαναν ποτέ



Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας «έδειξε» με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας σε 59 κατηγορούμενους για τις συνδικαλιστικές δαπάνες στη ΔΕΗ.

Ανάμεσά στα πρόσωπα που παραπέμπονται να δικαστούν για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, είναιο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, ο επίσης πρώην συνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος, οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αρθούρος Ζερβός, κ.ά.

Τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται αυτά της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο μετά την αποκάλυψη των τιμολογίων οποία ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ για τις χρονικές περιόδους 2008, 2009, 2010, όπως επίσης και δάνειο ύψους 500.000 ευρώ της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, το οποίο ούτε επεστράφη ποτέ, ούτε δόθηκαν ποτέ σοβαρές εγγυήσεις για να επιστρέψουν τα χρήματα αυτά πίσω στη ΔΕΗ. Ακόμη, στο δικαστικό βούλευμα γίνεται λόγος για δαπάνη 300.000 ευρώ από τη ΔΕΗ ποσό που προορίζονταν για μελέτη η οποία όμως δεν εκπονήθηκε ποτέ ούτε όμως επεστράφησαν τα χρήματα.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιέχονται στοιχεία για μεγάλα χρηματικά ποσά που είχαν λάβει η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ, για να διοργανώσει ταξίδια και συνέδρια, που όπως φαίνεται ότι δεν πραγματοποιήθηκαν.

Η ερευνα ειχε ξεκινηςει με αφορμή πορισμα του Λεανδρου Ρακιντζής ενω είχε διενεργηθεί και φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ επί των τιμολογίων που είχαν εκδοθεί για διάφορες δραστηριότητες. Ο έλεγχος είχε αναδείξει υπερκοστολογήσεις σε δαπάνες για ταξίδια κ.λπ., καθώς επίσης και ποσά ως έξοδα για μελέτες, οι οποίες είχαν ανατεθεί σε συγγενικά πρόσωπα συνδικαλιστών.



Πηγή: iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου