Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Αίτημα προς το ΔΝΤ για να λυθεί το θέμα της εμπλοκής



Αίτημα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα υποβάλει αύριο η Ελλάδα - μία κίνηση που αναμένεται να διευθετήσει και τυπικά το ζήτημα της άφιξης της νέας εκπροσώπου του ΔΝΤ κ. Ντέλια Βελκουλέσκου, στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μη μεταβεί αύριο ή το Σάββατο στην Αθήνα η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στους θεσμούς, Ντέλια Βελκουλέσκου, για τις διαπραγματεύσεις που θα έχουν οι θεσμοί με την ελληνική κυβέρνηση για την κατάρτιση του νέου προγράμματος των 82 -86 δισ.ευρώ.

Οπως διευκρίνισε ο ίδιος, για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα έπρεπε να υπάρξει αίτηση από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία όμως δεν είχε υποβληθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνους» και του Μιχάλη Ιγνατίου για την ημερομηνία επιστροφής της αποστολής, ο κ. Ράις είχε απαντήσει: «Δεν έχω ημερομηνία. Είναι μια κατάσταση που κινείται γρήγορα και είναι ρευστή. Δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρισθεί τα τυπικά (modalities) και ο τρόπος με τον οποίο θα εμπλακούμε».

Αυτό που έκανε εντύπωση είναι η αναφορά ότι δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος εμπλοκής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με ενημερωμένη πηγή, το ΔΝΤ απαιτεί δέσμευση των Ευρωπαίων για την αναδιάρθρωση του χρέους και από την ελληνική πλευρά νέα προαπαιτούμενα, τα οποία δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ είναι προγραμματισμένο να επισκεφθούν την Αθήνα για επιθεώρηση, αλλά δεν έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία.


Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου