Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ατυπο συμβούλιο αρχηγών αύριο στο Προεδρικό



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο, εκτός του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η 41η επέτειος από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα οδήγησε την Προεδρία να παραθέσει επίσημο γεύμα στους πολιτικούς ηγέτες, σε μία στιγμή που από κάποιες πλευρές, όπως του ΠΑΣΟΚ και της κ.Φώφης Γεννηματά, έχει διατυπωθεί το αίτημα για νέα διαβούλευση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων σχετικά με την συνέχιση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.
Το γεύμα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις δύο το μεσημέρι και πέραν του οικοδεσπότη Προκόπη Παυλόπουλου είναι προγραμματισμένο να παρευθερούν ο πρωθυπουργός και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Το ΚΚΕ δεν θα εκπροσωπηθεί από το γενικό γραμματέα του Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς ο τελευταίος είναι προγραμματισμένο να απουσιάζει, ενώ στο γεύμα δεν προσκλήθηκε ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Δεδομένου του ρευστού πολιτικού σκηνικού και της έναρξης της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για την οριστικοποίηση της νέας συμφωνίας διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, στο τραπέζι αναμένεται να συζητηθούν πολλά από τα μείζονα θέματα.

Σημειώνεται ότι για τον ίδιο λόγο, στις αρχές της εβδομάδας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε ζητήσει εκ νέου σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή να συζητήσει υπεύθυνα και ειλικρινά με τις πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν ενεργά τη συμφωνία, παρά τις διαφωνίες τους.


ethnos.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου